Mathieu van der Poel definitief niet van start in GP Sven Nys
Foto: Orange Pictures
vrijdag 30 december 2016 om 12:37

Mathieu van der Poel definitief niet van start in GP Sven Nys

Mathieu van der Poel komt op nieuwsjaarsdag definitief niet in actie. De Nederlands kampioen kwam gister lelijk ten val en moet rust houden, meldt zijn ploeg.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Van der Poel zou aanvankelijk ook vandaag van start gaan in Bredene, maar direct na het voorval werd duidelijk dat de wedstrijd van vandaag sowieso te vroeg zou komen.

De GP Sven Nys (DVV Verzekeringen Trofee) op nieuwjaarsdag wordt nu dus ook definitief geschrapt. Van der Poel heeft laten weten te hopen op een terugkeer op het NK veldrijden, een week later.

RIDE Magazine
21 Reacties
Sorteer op:
30 december 2016 12:43
Jammer maar ik zou enkel focussen op het WK en de resterende superprestige wedstrijden. Niks forceren.
30 december 2016 12:53
allereerst klote voor hem zelf en voor de spankracht in de koers natuurlijk ook.

spoedig herstel gewenst.
30 december 2016 13:14
Bredene en Baal moeten dus eigenlijk niet gereden worden, de winnaar is al gekend! Alhoewel ik hoop dat er eens een 'outsider' a la Meeusen wint, dat zou wel leuk zijn. Hopelijk vindt Vdp verder niet te veel last meer van zijn val op het NK en het WK, zodat het toch op het WK een spannende strijd kan worden.
30 december 2016 13:19
Baal is een zwaar parcours toch? Zal dan eerder van Pauwels of Aerts moeten komen om Van Aert te kloppen. Al zal het nog eerder van pech bij Van Aert moeten komen ;)
30 december 2016 13:20
Lijkt mij een slimme beslissing, zou eigenlijk te gek zijn om zondag alweer een uur te gaan knallen na zo'n val.

NK veldrijden lijkt me zelfs wat vroeg, maar goed ik moet toegeven dat ik Mathieu zo graag zie rijden dat ik er niet al teveel bezwaar tegen heb :)

Maar ik zou inderdaad vooral focusen op wk en super prestige.
30 december 2016 13:26
Gelukkig is er een hele tijd geen Superprestigewedstrijd, anders blijf je mogelijk na zo'n geweldig seizoen met lege handen achter. Zou heel sneu zijn.
30 december 2016 13:34
Kan met het oog op het wk nog wel eens gunstig uitpakken. Voor de portefeuille wat minder.
30 december 2016 13:45
Bovenal zou ik al heel blij zijn als hij dit seizoen weer op volle toeren en zonder klachten een koers kan rijden, welke dan ook.
30 december 2016 14:44
@theking
Lijkt me juist niet gunstig. Daar is het WK te dichtbij voor. Van Aert kan nu trouwens ook wel wat gas terugnemen.
30 december 2016 15:29
Het lijkt me de meest verstandige beslissing. Zijn lijf heeft so wie so natuurlijk een optater gehad door die val. Even afwachten of er geen langdurige klachten overblijven zoals bij veel mensen met een whiplash. Inderdaad wel gunstig dat er nu net geen SP wedstrijden gereden worden, want het zou zuur zijn als hij na zijn suprematie in dat klassement daar de eindzege moet laten door deze val.
30 december 2016 15:31
Ik zou nu vooral focussen op een algeheel herstel in plaats van bepaalde wedstrijden.
30 december 2016 15:36
Voor het NK zal ik het niet erg vinden als Mathieu nog niet start. Zien we volgend seizoen ook nog de Nederlandse Kampioen trui terug in de cross.

Qua spanning zal het dat heel mooi zijn, met David van der Poel, Lars van de Haar, Corne van Kessel, Lars Boom!
30 december 2016 16:54
Hoop dat hij het NK overslaat, zou gelijk 2 vliegen in één klap zijn: spannender NK én uitgeruster aan de start van het WK!
Nu maar hopen dat hij überhaupt weer op volle sterkte is met het WK...
30 december 2016 17:12
Rusten en focus op WK.
30 december 2016 17:37
Mijn gedacht is dat 'de val' een welgekomen excuus is om even op adem te komen, elke week 2 keer met het mes tussen de tanden gaat niet in de koude kleren zitten. En vanaf nu zal iedere terugval aan 'de val' te wijten zijn, ook handig...
30 december 2016 17:49
@Polleke

Lijkt me sterk, die cross in Bredene had hij juist pas toegevoegd aan zijn agenda om nog wat extra te crossen in aanloop naar het WK.
30 december 2016 17:56
@Polleke

Die redenering kan ik niet erg volgen. Onlangs nog voegde Van der Poel de cross van Bredene (vandaag) toe aan zijn programma. Dat deed hij ook niet omdat hij behoefte had aan rust, maar omdat hij zo gretig is. Misschien bagataliseer je de val daarmee ook wel wat. Als het een onschuldig valpartijtje was geweest dan was hij natuurlijk niet zo lang in de kou blijven liggen en had hij zich niet per brancard af laten voeren. Het is een meevaller dat er niks gebroken is, maar ik kijk niet raar op als de gevolgen langer duren dan nu even een paar dagen.

Het is best mogelijk dat hij door de val terugslagen krijgt in de resterende maanden van het cross seizoen. De toevoeging "ook handig" kan ik dan weer niet zo goed plaatsen. Ik ken van der Poel niet als een mietje die altijd op zoek is naar excuses voor minder presteren.
30 december 2016 18:07
Zou even ophouden met drinken voor vandaag Polleke.
30 december 2016 18:10
VDP moet NK en WB Italië laten gaan. Lekker naar Hoogerheide en het WK toe werken. Zodoende krijgen we als kijker een spannend WK en NK.
30 december 2016 19:15
Ja Polleke tijd voor een alcoholvrij biertje.
Je weet echt niet waar je over praat.
Was gisteren in Loenhout en zag Mathieu vallen en lang blijven liggen daarna. Het had allemaal veel erger uit kunnen pakken.
Mathieu, de begeleiding en de doktoren kunnen samen het beste uitmaken wat het meest verstandige is voor het herstel. Vooral geen overhaaste stappen nemen is mijn advies. Gezondheid gaat boven elk klassement.
30 december 2016 19:41
Of Bredene kwam er tussen vanwege de riante startvergoeding....en alcocholvrij bier ? Je gaat toch ook niet douchen met al je kleren aan...allez, de beste wensen aan alle volgers, iedereen gezond en vrij van tuimelpertes !

Om te reageren moet je ingelogd zijn.