Mathieu van der Poel geeft nieuwe demonstratie in Koksijde
Foto: Photopress.be
zondag 25 november 2018 om 16:07

Mathieu van der Poel geeft nieuwe demonstratie in Koksijde

Mathieu van der Poel heeft in Koksijde de vijfde manche van de wereldbeker veldrijden naar zijn hand gezet. De Europese kampioen was een paar klassen beter dan de rest en won met een halve minuut voorsprong op wereldkampioen Wout van Aert. Toon Aerts werd derde en behoudt de leiding in de wereldbeker.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van der Poel al na een halve ronde ribbedebie
Lars van der Haar was iets na de klok van drie de snelste starter in Koksijde. Op zich niet echt onlogisch, gezien het feit dat de voormalige Europese kampioen gisteren thuis was gebleven, om alles op de cross van vandaag te zetten. Lang duurde het liedje van Van der Haar echter niet, want nog voor de eerste lange zandstrook van de dag sloop – wie anders dan – topfavoriet Mathieu van der Poel naar de koppositie.

Van der Haar – en eigenlijk ook niemand anders – kon het hoge tempo van Van der Poel aan, die in een halve ronde Van der Haar op twintig seconden zette. De rest volgde toen al op bijna een halve minuut.

Wout van Aert tankt vertrouwen
Met name wereldkampioen Wout van Aert was op de sukkel. Hij maakte enkele foutjes in het zand en ging tot overmaat van ramp ook nog eens tegen de vlakte. Van Aert verzeilde zo in de zevende positie, op een veertigtal seconden van Van der Poel. Maar de wereldkampioen bleef doorzetten en knokte zich vervolgens in enkele ronden tijd naar de tweede plaats. Even werd hij onder druk gezet door Toon Aerts, maar Van Aert bleek over goede benen te beschikken. Zo goed dat hij in de helft van de cross enkele seconden van zijn achterstand afpitste en de hele wedstrijd op een halve minuut bleef hangen.

Van der Poel trok zich daar allemaal niets van aan en verbaasde iedere ronde weer het publiek met zijn sublieme techniek in het zand. Na iets meer dan een uur mocht hij al voor de dertiende keer dit seizoen de handen in de lucht steken.

Wereldbeker veldrijden 2018-2019
Uitslag manche 5, mannen: flag-be Koksijde

1. flag-nl Mathieu van der Poel (Corendon-Circus)
2. flag-be Wout van Aert (Cibel-Cebon) op 25s
3. flag-be Toon Aerts (Telenet-Fidea) op 48s
4. flag-nl Lars van der Haar (Telenet-Fidea) op 1m45s
5. flag-nl Corné van Kessel (Telenet-Fidea) op 2m18s
6. flag-be Laurens Sweeck (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) op 2m22s
7. flag-be Daan Soete (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) op 2m26s
8. flag-be Michael Vanthourenhout (Marlux-Bingoal) op 2m37s
9. flag-nl Joris Nieuwenhuis (Sunweb) op 2m40s
10. flag-be Kevin Pauwels (Marlux-Bingoal) in z.t.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.