Mathieu van der Poel jaagt elfde seizoenszege na in Sint-Niklaas
foto: Cor Vos
zaterdag 21 december 2019 om 11:04

Mathieu van der Poel jaagt elfde seizoenszege na in Sint-Niklaas

Mathieu van der Poel is opnieuw de torenhoge favoriet als vanmiddag de Waaslandcross van Sint-Niklaas wordt verreden. In de veldrit, die deel uitmaakt van de Rectavit Series, treft hij onder anderen Tom Pidcock en Quinten Hermans.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van der Poel schreef de Waaslandcross al tweemaal eerder op zijn naam, vijf jaar geleden voor het eerst. En ook vorig jaar wist hij de veldrit te winnen. In zijn Europese trui wachtte hij ruim een half uur om dan afstand te nemen van onder anderen Quinten Hermans en Tom Meeusen. “Het was zeker geen gemakkelijk parcours, dus het was tot het einde uitkijken voor foutjes. Het was een beetje aftasten waar het makkelijkst het verschil kon worden gemaakt, maar het was overal best lastig. Je reed heel snel tegen je limiet aan op dit parcours”, zei hij na afloop.

In Sint-Niklaas kan Van der Poel nu zijn elfde seizoenszege boeken, nadat hij al de Europese titel wist te veroveren en de Wereldbekers van Tábor en Koksijde won. Dan moet hij opnieuw afrekenen met Tom Pidcock en Quinten Hermans, die hem vorig weekend op het podium in de Druivencross van Overijse flankeerden. Ook Zdeněk Štybar is weer van de partij. Voor de drievoudige wereldkampioen wordt dit zijn derde cross van het seizoen, nadat hij ook al aan de start stond in Essen (twaalfde) en Zonhoven (negentiende).

Bij de vrouwen is Sanne Cant de titelverdedigster. Vorig jaar was ze op provinciaal domein De Ster in de sprint te sterk voor Loes Sels, met wie ze vrijwel de hele wedstrijd samen reed.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.