Mathieu van der Poel leidt van start tot finish in Druivencross
foto: © Orange Pictures - Sportfoto
zondag 11 december 2016 om 16:00

Mathieu van der Poel leidt van start tot finish in Druivencross

Mathieu van der Poel heeft voor het tweede jaar op rij de Druivencross in Overijse gewonnen. De Nederlands kampioen ging er in de openingsronde van door en stond de leiding niet meer af. De wereldkampioen, Wout van Aert, moest zich tevreden stellen met plek twee, Kevin Pauwels werd derde.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Opnieuw in de omloop van de Druivencross dit jaar: de Tenotsberg, in een ver verleden nog een vaste waarde in deze cross. Mathieu van der Poel maakte daar meteen gebruik van om naar de leiding te snellen. Kevin Pauwels was attent en schoof mee.

Lang kon Pauwels echter niet aanpikken, want bij de tweede beklimming van de Tenotsberg pakte Van der Poel uit met een nieuwe versnelling. Van Aert, minder goed uit de startblokken geschoten, moest op dat moment al acht seconden toegeven.

Weinig spanning
Van Aert kwam vervolgens wel snel bij Pauwels, maar de sprong naar de eenzame leider maken lukte hem niet. De jonge Lillenaar bleef enkele rondjes hangen op 15 seconden, maar na een schuiver werd dat halfweg een halve minuut.

In de tweede wedstrijdhelft was er eigenlijk geen spanning meer. Van der Poel reed uiteindelijk nog een minuut weg van de wereldkampioen, die op zijn beurt al bij al makkelijk zijn tweede plek veilig stelde. Ook Pauwels kreeg weinig concurrentie voor plek drie.

Voor de Nederlands kampioen is het seizoenszege nummer elf. Van Aert doet net iets minder goed met tien stuks.

Uitslag Druivencross Overijse 2016
1. flag-nl Mathieu van der Poel (Beobank-Corendon)
2. flag-be Wout van Aert (Crelan-Vastgoedservice)
3. flag-be Kevin Pauwels (Marlux-Napoleon Games)
4. flag-be Jens Adams (Crelan-Vastgoedservice)
5. flag-be Tim Merlier (Crelan-Vastgoedservice)
6. flag-cz Michael Boros (ERA-Circus)
7. flag-be Tom Meeusen (Telenet-Fidea)
8. flag-be Klaas Vantornout (Marlux-NapoleonFGames)
9. flag-be Daan Soete (Telenet-Fidea)
10. flag-be Wietse Bosmans (Beobank-Corendon)

RIDE Magazine
32 Reacties
Sorteer op:
11 december 2016 21:19
@Rondo,
Persoonlijk vind ik het interessanter te horen wat Boom in Spanje doet, dan wat Boer bij het veldrijden voor vrouwen doet. Boom is voormalige wereldkampioen veldrijden en rijdt volgend jaar weer voor het grootste Nederlandse wielerteam. Zijn traject daar naar toe is interessant.
Daarbij zeg ik niet dat het vrouwelijke veldrijden niet interessant is, maar VI bericht ook niet over vrouwenvoetbal.
11 december 2016 21:36
@Rondo: Klopt, maar WF bericht sinds een jaar of twee regelmatig over het vrouwenwielrennen. De berichtgeving lijkt echter wat random. En de vrouwen verdienen die coverage zeker. Net zo goed topsport!
11 december 2016 21:56
@Lucas
Mwa, als ik eens een stuk van de vrouwen zie, heb je vaak het idee 'zo, dat is een lastige passage'. Om dan een uurtje later de heren deze met kinderlijk gemak te zien nemen en dan te beseffen dat je eigenlijk naar een slow-motion cross hebt gekeken.
11 december 2016 22:54
Volgende week mariane vos ook interessant
11 december 2016 23:27
The winner takes it all, jammer dat hegemonie hier altijd als saai gezien wordt waar in het wegrennen vaak de sterkste niet wint. Voordeel voor vdp is dat zijn motor na 200km wegwedstrijd goed warm is en ie er makkelijk een uurtje solo kan uitpersen.
12 december 2016 12:19
Gerelateerd aan de eerdere speculatie hier, vraag ik me ook af of een vd Poel goed zou kunnen zijn in de Gold Race/Bastenaken Luik.

Gevoelsmatig is Parijs Roubaix meer wat voor Wout. In de Ronde van Vlaanderen zou ik ze allebei nog wel even goed achten. Allemaal in potentie natuurlijk he. Alhoewel van Aert mij ook best een sterke klimmer lijkt, maar ik heb t gevoel dat vd Poel bergop wat makkelijker zal gaan, toch wat slanker gebouw maar wel heel sterk met grote motor. WvA lijkt me echt een man voor Roubaix en Vlaanderen.
12 december 2016 14:16
Je motor vergroten houdt op op een gegeven moment maar meer spiermassa kweken in combinatie met de motor in voor Wout ook mogelijk.
Na 3 weken intensief met een fiets van 30 kg reden we met gemak 5 tandjes zwaarder, van een carbon fiets alleen word je niet sterker.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.