Mathieu van der Poel maakt half december rentree in Wereldbeker Rucphen

dinsdag 23 november 2021 om 12:11
Mathieu van der Poel maakt half december rentree in Wereldbeker Rucphen

foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel duikt op zaterdag 18 december weer het veld in voor de Wereldbeker van Rucphen, zo meldt Het Laatste Nieuws. Zijn deelname aan de Nederlandse cross is ook door meerdere bronnen aan WielerFlits bevestigd. De wereldkampioen zou meteen voor een dubbel weekend kiezen, want één dag later doet hij naar verluidt ook de Wereldbeker-cross van Namen aan.

Van der Poel kiest volgens de Belgische krant voor een veldritprogramma met vooral Wereldbekers. De renner van Alpecin-Fenix wil in aanloop naar het WK in het Amerikaanse Fayetteville namelijk zoveel mogelijk UCI-punten sprokkelen. Op die manier kan MVDP een goede startpositie bemachtigen voor de belangrijkste cross van het seizoen.

De UCI heeft de ranking aan het begin van het seizoen bijna op nul gezet. Alleen de punten die behaald zijn op het WK in Oostende zijn blijven staan. De 26-jarige Nederlander pakte daar de wereldtitel, goed voor 400 UCI-punten. Omdat Van der Poel nog geen cross reed deze winter, is dat zijn totaal. Hij staat daarmee 21ste op de UCI Ranking, twee plekken onder broer David.

Eerste duel Van der Poel-Van Aert in Dendermonde? – foto: Cor Vos

Verdere programma
Na een weekend Rucphen-Namen rijdt Van der Poel vervolgens ook de Wereldbeker van Dendermonde op zondag 26 december. Hier zal hij voor het eerst de degens kruisen met zijn grote rivaal Wout van Aert, aangezien de Belg ook zal deelnemen aan de cross in Dendermonde.

Of Van der Poel vervolgens zal meedoen aan de Superprestigecross van Heusden-Zolder, die een dag na Dendermonde op het programma staat, is nog onduidelijk. Volgens de Belgische krant is het zeker dat hij de cross in Baal (traditioneel op Nieuwjaarsdag) zal overslaan. Op 2 januari zou Van der Poel dan wel weer aan de start komen van de Wereldbeker in Hulst.

Een week na Hulst volgt op 9 januari het Nederlands kampioenschap veldrijden in Zaltbommel. Het WK in Fayetteville is op 30 januari.

Voorlopig crossprogramma flag-nl Mathieu van der Poel
18-12-’21: flag-nl Wereldbeker Rucphen
19-12-’21: flag-be Wereldbeker Namen
26-12-’21: flag-be Wereldbeker Dendermonde
27-12-’21: flag-be Superprestige Heusden-Zolder
02-01-’22: flag-nl Wereldbeker Hulst

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair