Mathieu van der Poel slaat dubbelslag in Baal
Foto: Photopress.be
dinsdag 1 januari 2019 om 15:56

Mathieu van der Poel slaat dubbelslag in Baal

Mathieu van der Poel heeft de Grote Prijs Sven Nys gewonnen. Zelfs een valpartij en een lekke band konden de Europese kampioen niet stoppen. Van der Poel neemt ook de leiding over in het klassement van de DVV Verzekeringen Trofee van Toon Aerts.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De GP Sven Nys kende een turbulente openingsronde. Door een valpartij van onder andere Michael Vanthourenhout en Gianni Vermeersch kreeg topfavoriet Mathieu van der Poel plots alle ruimte om zijn verwachte aanval al snel in te zetten. Maar Van der Poel was nog maar net naar de leiding gesneld of hij ging zelf al tegen de vlakte. Weliswaar zonder fysieke schade, maar Van der Poel verloor wel een twintigtal seconden en kwam in achttiende positie terecht.

Dat liet Toon Aerts, die overigens ook zijn start had gemist, zich geen twee keer zeggen. De Kempenaar ging op het juiste moment aan de leiding rijden om de 15 bonificatieseconden voor de DVV Verzekeringen Trofee te pakken bij de tussensprint en breidde zijn voorsprong in het klassement zo uit tot 26 seconden.

Maar Van der Poel was duidelijk in zijn dagje en had nog geen ronde nodig om weer aan de kop van de wedstrijd te verschijnen. De Europese kampioen trok zijn inspanning meteen door en sloeg zonder al te veel problemen een kloof op de rest. Halfkoers was dat verschil opgelopen tot een twintigtal seconden, maar net dan kreeg Van der Poel met een lekke band af te rekenen. Aerts halveerde de tijdskloof en kreeg terug hoop om zijn leiderspositie in de DVV Verzekeringen Trofee te behouden.

Maar Aerts, die onderweg wel steun kreeg van ploegmaat Corne van Kessel, Eli Iserbyt en Laurens Sweeck, moest in de laatste ronden toch zijn meerdere erkennen in Van der Poel, die als leider naar de voorlaatste manche in Brussel mag. Aerts volgt op acht seconden.

DVV Verzekeringen Trofee 2018-2019
Uitslag manche 6: Baal

1. flag-nl Mathieu van der Poel (Corendon-Circus)
2. flag-be Toon Aerts (Telenet-Fidea) op 34s
3. flag-be Laurens Sweeck (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) op 49s
4. flag-be Eli Iserbyt (Marlux-Bingoal) op 54s
6. flag-nl Corne van Kessel (Telenet-Fidea) op 57s
5. flag-be Kevin Pauwels (Marlux-Bingoal) in z.t.
7. flag-be Tom Meeusen (Corendon-Circus) op 1m08s
8. flag-gb Tom Pidcock (TP Racing) op 1m10s
9. flag-be Michael Vanthourenhout (Marlux-Bingoal) op 1m31s
10. flag-nl Lars van der Haar (Telenet-Fidea) op 1m42s
Volledige uitslag

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.