Mathieu van der Poel slaat terug in de Druivencross
foto: Cor Vos
zondag 15 december 2019 om 16:02

Mathieu van der Poel slaat terug in de Druivencross

Mathieu van der Poel heeft een dag na zijn eerste nederlaag in 408 dagen in Overijse weer een overwinning op zijn naam mogen bijschrijven. De wereldkampioen reed iets voor halfcross weg bij Tom Pidcock en Quinten Hermans.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Na de zware opdracht van gisteren in Ronse, was het vanmiddag weer klimmen geblazen op en rond de Tenotsberg van Overijse. Voorin zagen we meteen twee ultrafrisse renners opduiken: Quinten Hermans en de Britse kampioen Tom Pidcock. Vooral eerstgenoemde deinsde niet terug om het heft in handen te nemen, en zo zagen we duidelijk het verschil met de vermoeide rennerslijven van gisteren. Zo zag bijvoorbeeld Ronsewinnaar Toon Aerts zich door een heel aantal renners van de tweede lijn voorbijrijden in de openingsfase.

Het werk van Hermans en Pidcock kreeg navolging van een snel herstelde wereldkampioen Mathieu van der Poel én Eli Iserbyt, die doorgaans minder goed presteert bij een tweede confrontatie in twee dagen. Opvallend feitje: aan het einde van de tweede ronde doemde er plots een losgeslagen hond in de aankomstzone op. De hond joeg de renners te stuipen op het lijf, maar hinderde de leiders amper.

Van der Poel ziet Aerts en begint eraan
De vier leken er een mooi en spannend spektakelstuk van te gaan maken, tot we plots Toon Aerts zijn tweede adem zagen vinden. Aerts sprintte in een ruk naar het leiderskwartet toe, maar dat was niet naar de zin van Van der Poel. Die wilde zich duidelijk geen tweede keer laten ringeloren door de Belgische kampioen en gaf er na twintig minuten cross een lap op. De wereldkampioen oogde een pak frisser en explosiever dan gisteren en reed Hermans en Pidcock zo in een klap op een tiental seconden.

Voornamelijk op de Tenotsberg vlak na de aankomst maakte Van der Poel in de daaropvolgende ronden telkens het verschil. Daar lapte hij Hermans en Pidcock telkens een vijftal seconden extra. Vooral Pidcock bleef wel druk zetten, maar maakte het Van der Poel in het laatste wedstrijdkwart nooit meer lastig. Een dag na zijn eerste nederlaag in het veld in 408 dagen, oogt de wereld zo plots weer een pak rooskleuriger voor Van der Poel.

foto: Cor Vos

Uitslag Druivencross 2019
1. flag-nl Mathieu van der Poel (Corendon-Circus)
2. flag-gb Tom Pidcock (Trinity)
3. flag-be Quinten Hermans (Telenet-Baloise)
4. flag-be Toon Aerts (Telenet-Baloise)
5. flag-be Tim Merlier (Creafin-Fristads)
6. flag-be Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal)
7. flag-be Wietse Bosmans (Sport IT-Isorex)
8. flag-be Daan Soete (Pauwels Sauzen-Bingoal)
9. flag-de Marcel Meisen (Corendon-Circus)
10. flag-be Tom Meeusen (Corendon-Circus)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.