Mathieu van der Poel: “Voor het WK schat ik Van Aert hoger in dan Aerts”
foto: Cor Vos
zondag 13 januari 2019 om 17:12

Mathieu van der Poel: “Voor het WK schat ik Van Aert hoger in dan Aerts”

Hoewel Toon Aerts Wout van Aert van de titel hield tijdens het BK veldrijden, schat Mathieu van der Poel Van Aert nog altijd een treetje hoger in met het oog op de naderende wereldkampioenschappen in het Deense Bogense.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Dat Aerts Van Aert versloeg tijdens het BK, zegt Van der Poel niet veel. “Het WK is een andere wedstrijd, dus niet vergelijkbaar.” Toch weet hij al wel wie hij hoger moet inschalen voor de mondiale titelstrijd. “Voor het WK schat ik Van Aert hoger in”, reageerde de Europees kampioen tegenover WielerFlits na zijn vijfde nationale crosstitel op rij.

Hij moest toegeven dat hij tijdens het NK veldrijden op een gegeven moment meer tegen zichzelf aan het rijden was dan tegen de tegenstand. “Maar op dit parcours moet je wel gefocust blijven.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.