Matthews na eerste seizoenszege: “Gaat eindelijk de goede kant op”
foto: Sirotti
dinsdag 24 april 2018 om 19:15

Matthews na eerste seizoenszege: “Gaat eindelijk de goede kant op”

Michael Matthews kende een slechte start van het wielerseizoen. De Australiër liep bij een valpartij in de Omloop het Nieuwsblad een breuk in zijn schouder op, waardoor hij enige tijd uit de roulatie was. Met winst in de proloog van de Ronde van Romandië, maakte de sprinter van Sunweb definitief komaf met een moeizame periode.

Matthews toont zich op de website van zijn ploeg erg blij met zijn eerste zege van het seizoen. “Ik voel dat het eindelijk de goede kant opgaat na een moeilijk begin van het jaar. Het was een beetje aftasten hoe mijn vorm zou zijn na het weekend. Ik ben dan ook erg blij dat ik vandaag heb kunnen winnen.”

Matthews kreeg in de straten van Fribourg een naar eigen zeggen ideaal parcours voorgeschoteld. “Het was een fantastische omloop. Ik hou echt van tijdrijden, vooral wanneer ik mijn kracht kwijt kan. Dat was vandaag het geval. Ik heb vandaag echt genoten. Vanavond gaan we deze overwinning vieren, om morgen weer de blik te richten op de resterende etappes.”

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
24 april 2018 22:20
Tis m gegund, ik ben benieuwd hoe Sunweb het gaat doen de rest van het seizoen. Voorlopig wil het vaak nog niet echt.
25 april 2018 08:27
Het seizoen van Sunweb vorig jaar is nauwelijks te evenaren. De vergelijking met vorig jaar zou ik daarom maar niet maken, als Sunweb-fan.
25 april 2018 13:20
@assen dit seizoen en het seizoen vorig jaar kan je best vergelijken. Vorig jaar had Sunweb rond deze tijd 3 overwinningen, dit jaar 2. Erg zwart-wit, maar wel de feiten.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.