Maxim Iglinskiy bezorgt broertje contract met zege in Kazachstan
vrijdag 11 oktober 2013 om 19:40

Maxim Iglinskiy bezorgt broertje contract met zege in Kazachstan

foto: Sirotti

“Als jij de Ronde van Almaty wint, krijgt je broertje een contract bij ons”, zo was de belofte van Alexander Vinokourov aan zijn Astana-pupil Maxim Iglinskiy. En zo geschiedde. Maxim (foto) won de koers en Valentin kreeg zijn plaatsje. Een opmerkelijk verhaal dat Biciciclismo las in het Kazachse Kurziv.

De 28-jarige Valentin presteerde afgelopen seizoen namelijk zo weinig bij AG2R La Mondiale dat hij na één jaar alweer zijn koffers mocht pakken. En in het huidige economische wielerklimaat ligt dat al erg dichtbij een andere carrière zoeken. Ware het niet dat grote broer Maxim, dit jaar winnaar van een rit in de Ronde van België en achtste op het WK op de weg, een goed woordje voor hem deed bij Astana.

Manager Vino wilde zijn verloren zoon wel weer omarmen, mits Maxim zijn ploeg in eigen land eens extra in het zonnetje zette. Nadat laatstgenoemde winnend over de finish in de Kazachse hoofdstad was gekomen tijdens de eerste profrace van het land ooit, waren zijn woorden: “Ik heb mijn belofte gehouden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.