Maxim Van Gils is ambitieus voor Waalse Pijl, maar: “De Muur oprijden vind ik niet zo leuk”
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 17 april 2024 om 11:40

Maxim Van Gils is ambitieus voor Waalse Pijl, maar: “De Muur oprijden vind ik niet zo leuk”

Maxim Van Gils was vorig jaar al achtste in de Waalse Pijl en dus staat hij vandaag met de nodige ambitie aan de start van de Ardennenklassieker. De kopman van Lotto Dstny is alleen geen al te grote liefhebber van de slotklim, de Muur van Hoei.

“Of de Muur me ligt? Ik vind het niet zo leuk om erop te rijden. Maar als de laatste ronde eraan komt, moet het”, lacht hij in gesprek met Het Nieuwsblad. “Het was vorig jaar de eerste keer dat ik de Waalse Pijl reed en dat verliep meteen goed. We staan hier dus wel met wat verwachtingen aan de start, maar gaan zien hoe het loopt. Druk van de ploeg is er niet meteen, natuurlijk leg ik die mezelf wel op.”

In de Amstel Gold Race (20ste) kwam Van Gils niet echt in het stuk voor, maar dat kwam naar eigen zeggen eerder door een tactische fout. “Ik denk dat ik wel goed was. Ik was telkens bij de pinken. Alleen wanneer die jongens wegreden, dacht ik niet dat dat de groep zou worden die naar de meet zou gaan. Ik had gegokt op één van de bergjes, dat het daar zou gebeuren en dat was achteraf gezien fout.”

Van Gils is dan ook uit op sportieve revanche, maar is wel op zijn hoede voor de mindere weersvoorspellingen. “Ik hoop dat het niet van in het begin begint te regen, dan zal het een zeer zware editie worden. Als de druppels vallen in de laatste twee rondes, zou ik er geen probleem mee hebben.”


– Niets missen van de Waalse Pijl? Volg de koers hier in ons WielerFlits Liveblog!

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.