Maxim Van Gils (vierde) in Saudi Tour ondanks flinke schaafwonden door valpartij

Maxim Van Gils (vierde) in Saudi Tour ondanks flinke schaafwonden door valpartij

foto: WielerFlits / Maxim Horssels

woensdag 2 februari 2022 om 16:38
Interview

Maxim Van Gils heeft een knap staaltje veerkracht getoond in de Saudi Tour. In de tweede etappe naar Abu Rakah kwam hij onderweg lelijk ten val, maar wist desondanks met een geschaafd lichaam vierde te worden.

De valpartij gebeurde op een zeventigtal kilometer van de finish. “Hoe de val precies ontstaan is, weet ik eigenlijk niet. Ik ging als eerste tegen de grond, dus ik wil niemand de schuld geven. Ik vermoed dat mijn stuur wegsloeg door een steentje of door het zand”, blikt de 22-jarige klimmer van Lotto Soudal terug.

“Het was een vrij harde val. Ik ben serieus geschaafd en mijn koersfiets is helemaal kapot, waardoor ik op mijn reservefiets verder moest, zonder vermogensmeter en met een iets andere positie. Gelukkig hebben we Caleb (Ewan, red.) erbij. Hij bleef motiveren waardoor ik echt een resultaat wilde neerzetten.”

Op het bijna twee kilometer lange slotklimmetje kon de renner uit Wuustwezel net niet met de besten mee. “Ik kwam net iets tekort om de eersten te volgen”, klikt het eerlijk. “Vierde is wel goed, maar ik ben hier om te winnen. Helemaal tevreden ben ik dus niet, mede door de valpartij.”

“Morgen is een vlakke rit en kan ik hopelijk wat herstellen. Door de adrenaline voel ik nu nog niet wat de schade is. Veel zal afhangen van hoe ik slaap. Straks laat ik mij goed verzorgen door de dokter. Hopelijk ben ik vrijdag volledig hersteld voor de aankomst bergop.”

De overwinning in de tweede etappe was voor de 22-jarige Colombiaan Santiago Buitrago, van Bahrain Victorious. De Saudi Tour (2.1) telt vijf ritten en duurt tot en met zaterdag.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone