Menten teleurgesteld na nipt verlies, maar: “Trots om met twee op het podium te staan”
foto: Cor Vos
maandag 22 mei 2023 om 10:01

Menten teleurgesteld na nipt verlies, maar: “Trots om met twee op het podium te staan”

Milan Menten was zondag dichtbij zijn tweede seizoenszege. In Rund um Köln moest hij enkel Danny van Poppel voorlaten in de sprint van een klein groepje. “Ik ben natuurlijk wel een beetje teleurgesteld. Zo’n nipt verlies is altijd wat zuur”, zegt de 26-jarige renner op de site van Lotto Dstny.

“In de laatste 50 kilometer bleven we met een vijftiental renners over en waren de meeste sprinters achtergebleven”, vertelt Menten over het begin van de finale. Uiteindelijk bestond de eerste groep uit slechts veertien renners, met voor Lotto Dstny naast Menten ook Jasper De Buyst, Michael Schwarzmann en Mathijs Paasschens. “Toen we de sprint startten, was er een kleine miscommunicatie waardoor Jasper en ik het wiel verloren. Na de finish duurde het even voordat we wisten wie er had gewonnen, en dan hoop je natuurlijk op het beste.”

Uiteindelijk ging de zege naar Van Poppel, maar Menten was wel tevreden met het optreden van zijn team. “We hadden vier renners in de ontsnapping en konden daar samen blijven terwijl de groep werd uitgedund. Vooral Matthijs heeft ontzettend hard werk geleverd. Die laatste twintig kilometer heeft hij bijna volledig voor zich genomen”, aldus Menten, die op het ereschavot ook nog vergezeld werd door De Buyst. “Al bij al kunnen we trots zijn om met twee renners op het podium te staan.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.