Michael Matthews: “Het was de juiste beslissing om naar Sunweb te verhuizen”
maandag 6 november 2017 om 10:46

Michael Matthews: “Het was de juiste beslissing om naar Sunweb te verhuizen”

Michael Matthews leverde afgelopen seizoen een belangrijke bijdrage aan het succesjaar van Sunweb. De 27-jarige Australiër maakte deel uit van de winnende ploeg op het WK Ploegentijdrit, won ritten in de rondes van het Baskenland en Zwitserland, maar kende bovenal succes in de Tour de France. Onder meer dankzij het winnen van etappes in Rodez en Romans-sur-Isère, mocht hij de groene trui mee naar huis nemen.

Zijn overstap van Orica-GreenEDGE heeft goed uitgepakt. “Het was de juiste beslissing om naar Sunweb te verhuizen”, vertelt hij in een interview met Cyclingnews. “Ik ben het hele jaar gesteund en heb de wedstrijden kunnen rijden die ik wilde rijden.”

Ploegleider Luke Roberts is volgens Matthews een belangrijke factor in het succes van de ploeg. “Voordat ik naar Sunweb kwam, kende ik hem nog niet. Maar we hebben elkaar tijdens het seizoen goed leren kennen en in de Tour was hij de belangrijkste reden voor ons succes. Niet alleen tijdens de wedstrijd, maar ook gedurende de voorbereiding”, legt hij uit. “Tijdens de wedstrijd klonk hij nooit gestrest over de koersradio en iedere morgen had hij weer een goed plan voor hoe we zouden gaan rijden. Hij hield iedereen kalm en tevreden.”

Zijn programma voor 2018 is nog niet bepaald. Matthews speelt met het idee om de Tour over te slaan en de Giro en de Vuelta te rijden. “We hebben dit overwogen voordat de Tour het parcours bekendgemaakt heeft. Nu dit bekend is, moeten we daar eens opnieuw naar kijken. Ik dacht eraan om niet opnieuw te gaan om opnieuw te proberen het groen te winnen, maar wanneer je het parcours bekijkt dan zijn er mogelijkheden. We zullen moeten afwachten wat de ploeg wil doen met Tom Dumoulin. Hij zou voor de gele trui kunnen gaan. We moeten even afwachten hoe de parcoursen van de Giro en de Vuelta eruit zien om een goede beslissing te kunnen nemen.”

RIDE Magazine
29 Reacties
Sorteer op:
6 november 2017 16:49
Matthews is qua sprint niet de absolute top, maar samen met enkele andere SUNWEB renners een van de grote smaakmakers in de TdF...!
6 november 2017 18:04
@mwielerfan. In wat voor een wereld leef jij nog?
6 november 2017 20:00
Dumoulin zal Matthews er toch graag bij hebben op de kasseien en in de ploegentijdrit. Combinatie Giro-Tour lijkt me beter voor Sunweb.
7 november 2017 21:13
Ik denk dat Matthews en Dumoulin twee goede co-kopmannen voor de Tour zijn. Ik zou Kelderman als kopman naar de Giro sturen en daarna als meesterknecht van Dumoulin ook de Tour laten rijden. Verder zou ik Ten Dam, Stamsnijder/Timmer, Theuns, Teunissen en Oomen meenemen. Een ploeg met deze acht is momenteel het beste wat Sunweb kan samenstellen. Ik hoop dat Vervaeke, Hindley, Kamna en Storer zich goed ontwikkelen zodat Dumoulin in de toekomst een Sky-achtige klassemenstrein als ondersteuning krijgt.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.