Michael Matthews: “Ik hoefde slechts aan het einde diep te gaan”

zaterdag 14 september 2019 om 08:28
Michael Matthews: “Ik hoefde slechts aan het einde diep te gaan”

foto: Cor Vos

Michael Matthews kwam woorden tekort na zijn titelprolongatie in de GP de Québec. In de sprint van de Canadese WorldTour-koers was de Australiër alle tegenstand te snel af en beloonde zo de teamprestatie van Team Sunweb. Na afloop was hij zijn ploegmaats dan ook dankbaar.

Nadat zes renners vroeg in de koers waren ontsnapt en zeven minuten voorsprong pakten, ging Sunweb naar voren in het peloton om tempo te rijden voor kopman en titelverdediger Michael Matthews. Op 25 kilometer van de streep was alles weer samen, maar daardoor roken aanvallers kansen. Matthews’ ploeg bleef maar gaten dichtrijden samen met andere teams, totdat in de slotronde een gevaarlijke groep wegreed met daarbij ook Greg Van Avermaet en Peter Sagan.

Doordat het vijftal in de laatste kilometer vooral naar elkaar keek, keerden de achtervolgers terug. Julian Alaphilippe ging als eerste de sprint aan, maar het was Matthews die met een ferme sprint de rest voorbijstak. “Ik ben sprakeloos. Om hier een dubbelslag te slaan na een geweldige koers van de hele ploeg is ongelooflijk. De jongens werkten hard voor me, dus ik hoefde slechts aan het einde diep te gaan en ik ben blij dat ik het kon afmaken.”

Ook ploegleider Michiel Elijzen roemde de teamprestatie van zijn Sunweb-ploeg. “De jongens namen verantwoordelijkheid en lieten zien dat ze de titel wilden verdedigen door de hele dag vooraan te rijden. Alles pakte goed uit, hoewel de finale nogal hectisch was. Michael wist te winnen met een geweldige sprint. Het is een verdiende overwinning die het moraal in de ploeg een flinke boost geeft. Dit geeft vertrouwen voor zondag.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.