Michael Vanthourenhout: “Nooit eerder zo hard gewerkt op stage”
©Photopress.be
maandag 10 december 2018 om 17:44

Michael Vanthourenhout: “Nooit eerder zo hard gewerkt op stage”

Michael Vanthourenhout werd gisteren tweede in Overijse. “Ik denk niet dat ik veel slechter was als Toon Aerts. Maar hij maakte minder fouten, dus is hij de verdiende winnaar.” Vanthourenhout is terug van Calpe, waar hij naar eigen zeggen hard heeft gewerkt. “Nooit eerder trainde ik zoveel op stage.”

“Het was me de voorbije maanden al opgevallen dat ik in het weekend niet echt slechter presteerde als ik wat meer trainde tijdens de week”, vertelde Michael Vanthourenhout ons gisteren. “Blijkbaar herstel ik van die uren op de fiets beter dan ik dacht. Daarom heb ik ook besloten om het op stage anders aan te pakken dan voorheen.”

Vanthourenhout (25) trainde in Calpe en omgeving dan ook veel meer uren dan hij gewend is. “Voor het eerst bleef ik tien dagen aan een stuk in Spanje tijdens mijn winterstage. En voor het eerst plande ik echt lange duurtrainingen in. In de hoop daar de komende weken de vruchten van te plukken. Dat viel in Overijse al beter mee dan verwacht. Vrijdag, tijdens een crosstraining, voelde ik dat ik nog wat aan frisheid ontbrak, maar vandaag was daar amper nog iets van te merken.”

Geen losse crossen
Dat hij op technisch vlak wel de mindere was van Toon Aerts, gaf hij toe. “Ik maakte te veel fouten om met hem te kunnen duelleren. Maar de techniek in de modder komt wel terug na enkele wedstrijden. Daar heb ik weinig schrik van.”

Vanthourenhout heeft een stap vooruit gezet dit seizoen. Hij is vooral constanter in zijn prestaties. “Ik mik nu op een goede kerstperiode, zonder uiteraard de kampioenschappen uit het oog te verliezen. Zoals iedereen, vermoed ik. Vanaf nu rijd ik alle klassementswedstrijden. Voor de lossen crossen zoals Sint-Niklaas en Bredene, pas ik.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.