Miguel Ángel López laat niet in zijn kaarten kijken
foto: Cor Vos
donderdag 29 augustus 2019 om 09:31

Miguel Ángel López laat niet in zijn kaarten kijken

Miguel Ángel López fietste gisteren ontzettend hard de Alto de Javalambre omhoog, maar op de persconferentie achteraf was het spektakel een stuk minder. De 25-jarige Colombiaan liet vooral niet het achterste van zijn tong zien. “We bekijken het dag per dag.”

Dat hij zich van bij de start in L’Eliana goed voelde, gaf Miguel Ángel López mee. “Dus wilde ik zoveel mogelijk seconden nemen op mijn grootste concurrenten. Zoveel kansen krijg je immers niet in een grote ronde. In deze etappe kon het wel, dus wilde ik er van profiteren en geen kruimels laten liggen.”

Dat hij bewust wachtte om zijn aanval in te zetten tot zijn belangrijkste tegenstanders geïsoleerd zaten, vertelde hij er ook nog bij. “Pas toen Roglič en Valverde alleen kwamen te zitten, versnelde ik. In eerste instantie om te zien hoe ze zouden reageren. Toen ik een gaatje had, besliste ik om door te gaan tot de finish. Oké, uiteindelijk levert het niet zoveel op, maar zoals ik daarnet zei: zoveel kansen krijg je niet.”

Tot zover de nuttige info. Van het antwoord op de vraag of hij dit de komende dagen nog een keer wil doen, om zo wat extra bonus te pakken op Roglič in functie van de tijdrit naar Pau, werden we niet wijzer. “Dat gaan we dag per dag bekijken. We blijven het beste van onszelf geven, elke dag. En ’s avonds draaien we die pagina weer om en kijken we niet meer om.”

López opnieuw in het rood – foto: Cor Vos

Ook over de matige aanloop van de etappe (het vluchterstrio Madrazo-Herrada-Bol kreeg gisteren wel heel veel voorsprong cadeau) was López kort. “Het klopt dat weinig teams interesse toonden om die aanvallers terug te pakken. Maar er zijn in grote ronden nu eenmaal etappes waarin de break standhoudt. Op de Alto de Javalambre zelf ging het wel hard. Spektakel! Om onze Colombiaanse fans te plezieren. Ik wil hen trots maken. Helaas kwam ik te laat voor ritwinst.”

“Of we met Astana morgen de koers in handen gaan nemen? We zullen zien hoe het gaat. Vandaag ging het er richting de voet en op de eerste kilometers van de slotklim best nerveus aan toe. Alle teams wilden daar wel vooraan zitten. Misschien passen we morgen een andere strategie toe…”

Een Colombiaanse journalist wilde tot slot nog weten of Miguel Ángel López in deze Vuelta uit is op revanche na zijn mislukte Ronde van Italië, waar hij na een lekke band in de tijdrit 3:45 toegaf op Primož Roglič. “Ah, elke ronde is uniek. Je hebt goede en slechte momenten in elke rittenkoers. In de Giro misten we gewoon wat geluk. Hier loopt het voorlopig prima.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.