Miguel Ángel López: “Wilde een show weggeven om de mensen te vermaken”
foto: Cor Vos
woensdag 28 augustus 2019 om 19:27

Miguel Ángel López: “Wilde een show weggeven om de mensen te vermaken”

Miguel Ángel López deed van de klassementsrenners de beste zaken in de Vuelta-etappe naar de Alto de Javalambre. De dagwinst was weliswaar weggelegd voor de vroege vluchters, maar kort daarachter kwam de Colombiaan al over de streep waarmee hij tijd pakte op alle concurrenten.

“Aan de voet van de slotklim lag het tempo nogal hoog, maar ik voelde me eigenlijk altijd goed”, blikte López terug na de finish. “Ik wachtte met mijn aanval tot de kopmannen geïsoleerd waren. Ik zette aan toen alleen Primož Roglič en Alejandro Valverde er nog bij waren, om te zien hoe ze zouden reageren en omdat ik graag een showtje weggeef als ik de benen heb om de mensen te vermaken.”

“Toen ik zag dat ik solo voorop reed, gaf ik alles. We hebben uiteindelijk slechts enkele seconden gepakt, maar dat is in ieder geval iets. We zijn blij met dit resultaat en het geweldige werk van de ploeg. Er moet nog veel worden gekoerst, maar tot dusver verloopt alles naar wens voor ons. Er zullen nog meer verschillen ontstaan in de komende dagen. De Vuelta 2019 wordt een zware”, aldus de Colombiaan.

In het klassement verdedigt hij na vijf dagen een voorsprong van veertien seconden op Roglič en 23 op Nairo Quintana. Valverde volgt op de vierde plaats op een kleine halve minuut.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.