Mikel Landa hoopt op dubbel Giro-Tour

Mikel Landa hoopt op dubbel Giro-Tour

foto: LaPresse/Fabio Ferrari

woensdag 28 november 2018 om 18:18

Mikel Landa wil in 2019 maar wat graag de Giro d’Italia én de Tour de France betwisten. Dit laat de Spaanse klimmer weten aan AS. “Ik zal er met teammanager Eusebio Unzué over praten, en dan zien we wel verder”, aldus de renner van Movistar.

Eerder liet Landa al weten van start te willen gaan in de Tour, maar dat hij een Girodeelname niet uitsluit. “Ik moet gewoon aan de start van de Tour staan. Maar ik zie een dubbel Giro-Tour niet als iets onmogelijks. Vergeet niet dat mijn seizoen al ten einde was in augustus”, zo doelt hij op zijn pechjaar.

Nu geeft de 28-jarige Bask aan graag beide grote rondes te willen betwisten. Landa is naar eigen zeggen niet bang voor de man met de spreekwoordelijke hamer. “Dit jaar hadden we ook te maken met een zware Giro, en toch wisten sommige renners ook goed te presteren in de Tour”, verwijst hij naar Tom Dumoulin en Chris Froome.

Gaat teammanager Unzué akkoord? 
Het is echter maar de vraag of teambaas Unzué akkoord gaat met de plannen van Landa. Movistar rekent in de Giro namelijk al op wereldkampioen Alejandro Valverde. De andere kopman binnen de Spaanse ploeg – Nairo Quintana – richt zich dan weer volledig op de Tour.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair