Mikel Landa stelt debuut voor Sky opnieuw uit
Landa werd vorig jaar derde in de Giro- Foto: Sirotti
dinsdag 1 maart 2016 om 13:15

Mikel Landa stelt debuut voor Sky opnieuw uit

De eerste officiële wedstrijd van Mikel Landa in het shirt van Sky laat nog wat langer op zich wachten. De Spanjaard stond op de voorlopige startlijst voor de Strade Bianche en de Tirreno-Adriatico, maar via Twitter laat hij weten dat er nog geen datum is vastgesteld voor zijn seizoensdebuut. Wel is Landa aan het trainen en richt hij zijn vizier volledig op de Giro d’Italia, waarin hij de selectie van Sky zal aanvoeren.

Landa zou aanvankelijk zijn seizoen begin februari openen in de Ronde van Valencia, maar in plaats daarvan koos hij voor een extra trainingsblok met het oog op het verbeteren van zijn tijdritten. Door zijn deelname aan de Ruta del Sol moest de van Astana overgekomen renner twee weken later een streep zetten wegens ziekte.

RIDE Magazine
37 Reacties
Sorteer op:
1 maart 2016 20:05
Landa gaat voor de Aru voorbereiding.
1 maart 2016 20:42
Gratis beschuldigingen, pak wat je pakken kan !
1 maart 2016 21:04
In tegenstelling tot Tiernan-Locke heeft Landa de afgelopen jaren gewoon een bloedpaspoort gehad. Als we iedereen die een beetje ziek of andersinds niet top is en daardoor koersen moet missen gaan beschuldigen, dan kan je wel een heel rijtje maken. Kittel vorig jaar, bijvoorbeeld. Was het toen ook verdacht?
1 maart 2016 21:14
"In tegenstelling tot Tiernan-Locke heeft Landa de afgelopen jaren gewoon een bloedpaspoort gehad".

Klopt. Echter is een bloedpadpoort niet zo zeer een snelheidsmeter, maar meer een acceleratiemeter. Je valt met een bloedpadpoort vooral door de mand wanneer je ineens veel méér, of ineens veel minder doping gaat gebruiken. Dit staat op zich los van Landa's situatie, is puur een reactie op jouw stelling dat er op dit gebied niets zou kunnen spelen.
1 maart 2016 21:42
Raar verhaal... Zal er wel staan in de Giro!
1 maart 2016 22:27
Beste klimmer van het peloton met Quintana. Zonde dat hij natuurlijk naar Sky is gegaan, de charme van Landa was juist dat hij geen tijdrit had (waar hij dus nu aan werkt, wat meestal met zich mee neemt dat het bergop iets achteruit gaat) en dat hij niet in een keurslijf zat en frank en vrij aanviel (en zelfs als hij dat niet mocht het toch deed, alleen dan wat meer ingehouden).
1 maart 2016 22:39
@Rosanero
Waarom is het zonde?
Ook ik ben geen grote fan van Sky, maar laat hem eerst maar eens bewijzen in de Giro en de Vuelta dat hij een echte kopman is.
Daarna kan hij altijd nog een stap maken naar een team waar hij ook in de Tour de kopman kan zijn, als hij überhaupt interesse heeft in de Tour.
1 maart 2016 22:46
Ik vind het ook doodzonde, had beter bij Astana gebleven om lekker rondom Aru te darren en hier en daar ritten te pakken, was hem in de tour ook gelukt.
1 maart 2016 22:51
@Orakel
Ik kan me niet inbeelden dat Sky een renner aanneemt zonder eerst naar de bloedwaarden te kijken.

Wat Landa's conditie betreft zal het allemaal wel gaan lopen, al is de Tour nu een doel wat meer voor de hand ligt dan de Giro. Ik kan me nog de Froome van 2012 herinneren, die herrees in de Tour zoals hij opkwam in de Vuelta van 2011.
1 maart 2016 22:54
Wat een gezever weer. De beste man is ziek en meteen is hij verdacht. Slaat echt nergens op. Dat noemt zich wielerfans.
2 maart 2016 00:25
Hopen dat hij geen periode in gaat zoals Porte twee jaar geleden. Van verkoudheid naar griep naar infecties en weer terug zeg maar.
2 maart 2016 13:04
@Covadonga, de man is al meer dan een maand "ziek" zonder dat daar enige uitleg omtrent wordt gegeven.... Ik zeg niet dat dat hem gelijk verdacht maakt, maar het doet bij mij wel vragen rijzen, zeker als hij hij straks de eerste de beste wedstrijd meedoet met de besten.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.