Ook twee gebroken ribben voor Mikel Landa na val in Ronde van het Baskenland
foto: Cor Vos
zondag 7 april 2024 om 09:14

Ook twee gebroken ribben voor Mikel Landa na val in Ronde van het Baskenland

De schade bij Mikel Landa blijkt toch groter dan aanvankelijk gedacht na zijn valpartij in de Ronde van het Baskenland. De ervaren klimmer van Soudal Quick-Step heeft namelijk niet alleen zijn sleutelbeen, maar ook twee ribben gebroken.

Dat heeft de Belgische formatie laten weten via sociale media. Landa raakte in de vijfde etappe van de Ronde van het Baskenland betrokken bij een valpartij. In de aanloop naar de eerste klim van de dag ging het mis voor de Spanjaard van Soudal-Quick Step. Samen met ploegmaat Gil Gelders ging de klimmer onderuit, waardoor de miserie van de Belgische formatie in het Baskenland bleef aanhouden, na de eerdere opgave van kopman Remco Evenepoel.

De onfortuinlijke Landa werd in zijn thuisregio op de brandcard getild en vervolgens afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar constateerden de artsen aanvankelijk ‘alleen’ een gebroken sleutelbeen, maar de 34-jarige coureur blijkt toch ook last te hebben van twee gebroken ribben.

Geen operatie
Landa hoeft – mits er geen verdere complicaties optreden – niet onder het mes voor zijn gebroken sleutelbeen. De breuk kan en zal door middel van rust vanzelf genezen. Het is nog niet bekend hoelang zijn revalidatie zal duren.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.