Marianne Vos sprint nu wel naar zege in Vuelta: “We gingen opnieuw all-in”
Blijdschap bij de vrouwen van Visma | Lease a Bike - foto: Cor Vos
dinsdag 30 april 2024 om 17:56

Marianne Vos sprint nu wel naar zege in Vuelta: “We gingen opnieuw all-in”

In de eerste rit-in-lijn kwam Marianne Vos door een valpartij niet aan sprinten toe, maar vandaag ging alles wel naar wens en bleek ze veruit de snelste in de eindsprint. In Teruel rekende ze af met Charlotte Kool en Olivia Baril. “Ik ben natuurlijk heel erg blij”, waren haar eerste woorden in het flashinterview.

Visma | Lease a Bike werd vandaag dus wel beloond voor de geleverde inspanningen. De Nederlandse formatie ging zijn verantwoordelijkheid ook nu niet uit de weg. “We reden gisteren de hele dag op kop, maar kenden toen pech in de finale. Vandaag gingen we opnieuw all-in. De meiden reden echt geweldig. Het is mooi om het dan af te ronden. Ik ben heel erg blij met deze zege.”

Er viel vandaag niet veel te beleven op weg naar finishplaats Teruel, maar toch was het bij momenten hectisch. “Zeker in het begin met de natte wegen. Het was erg glad en glibberig en zo zagen we veel valpartijen”, blikt Vos terug op de eerste kilometers. “Dan hoop je dat iedereen er goed doorkomt.”

Ook in de finale gingen er meerdere rensters tegen de grond. “Maar ik heb niet gezien wat er gebeurde. We waren bezig om onszelf in een goede positie te brengen. Ze zeggen dat het bij de koers hoort, vallen, maar het is nooit leuk om te zien”, besluit de winnares van de dag.

Een bijzondere overwinning

Voor Marianne Vos is de derde etappe van La Vuelta Femenina 2024 niet zomaar een overwinning. Het is vandaag namelijk exact achttien jaar geleden dat de Brabantse haar allereerste profzege wist te boeken. Op 30 april 2006 was ze de snelste in de slotetappe van de Tsjechische rittenkoers Gracia-Orlová. De toen nog maar 18-jarige Vos versloeg Judith Arndt en Tanja Hennes, twee rensters die inmiddels al lang zijn gestopt.

Vos koerst achttien jaar later, op haar 36ste, nog altijd op de toppen van haar kunnen. Ze was in het voorjaar namelijk ook al erg succesvol met winst in de Omloop Het Nieuwsblad, Dwars door Vlaanderen en de Amstel Gold Race.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.