Mitchelton-Scott voert wijzigingen door in staf
foto: ASO
vrijdag 21 december 2018 om 10:53

Mitchelton-Scott voert wijzigingen door in staf

Mitchelton-Scott heeft bekendgemaakt met welke ploegleiders het zal beginnen aan het nieuwe seizoen. De Australische WorldTour-ploeg voert twee wijzigingen door.  

Gene Bates maakt namelijk de overstap van de vrouwenploeg naar het mannenteam. De oud-prof was de afgelopen vijf seizoenen werkzaam als ploegleider van de vrouwenformatie. “Mijn tijd bij de vrouwenploeg was heel erg uitdagend, maar het was het waard. Ik kijk nu uit naar een nieuwe uitdaging.”

Bates zal overigens niet helemaal afscheid van de vrouwentak van Mitchelton-Scott. Hij blijft namelijk performance manager van onder meer Annemiek van Vleuten. Die laatste zal vanaf komend seizoen te maken krijgen met Alejandro Gonzalez-Tablas.

Aanwinst 
De Spanjaard was de afgelopen zeven jaar als coach verbonden aan het UCI World Cycling Centre, een opleidingsinstituut. Hij sluit zich aan bij Martin Vestby, die al in dienst is als tweede ploegleider. “Dit is een logische stap voor mij”, zo laat Gonzales-Tablas weten. “Ik kijk ernaar uit om met een dergelijk succesvolle ploeg samen te werken.” Eerder werd al bekend dat Mathew Hayman bij momenten zal worden ingezet als ploegleider.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.