Modolo wint derde rit Ruta del Sol, Hofland en Vermeltfoort bij beste tien
foto: Sirotti
vrijdag 16 februari 2018 om 16:00

Modolo wint derde rit Ruta del Sol, Hofland en Vermeltfoort bij beste tien

Sacha Modolo heeft de derde etappe van de Ruta del Sol op zijn naam geschreven. De Italiaan van EF Education-First Drapac trok in Herrara aan het langste eind na een chaotische massasprint, die in de slotkilometer ontsierd werd door een valpartij. Moreno Hofland eindigde als vijfde, Coen Vermeltfoort werd achtste. Wout Poels blijft het algemeen klassement aanvoeren.

Marco Minnaard was een van de stichters van de vroege vlucht. Onze landgenoot van Wanty-Groupe Gobert kreeg drie metgezellen mee: Alvaro Cuadros (Caja Rural-Seguros RGA), Hector Saez (Euskadi-Murias) en Oscar Cabedo (Burgos-BH). Zij kregen niet meer dan vier minuten voorsprong van het peloton.

Het Sky van leider Wout Poels en enkele sprintersploegen achtervolgden de vluchters. Minnaard kon op het ‘Spaans’ vlakke parcours zijn medevluchters niet bijhouden. Uiteindelijk hielden Cuadros en Saez het het langst vol op kop. Elf kilometer voor de finish werden zij in de kraag gevat.

AG2R La Mondiale trok stevig door in slotfase in dienst van Clément Venturini, maar de Fransman kwam in de slotkilometer ten val. Hierdoor kwam er een gat in het peloton. Een groep snelle mannen kon zonder problemen door, waarna het Modolo was die zich dit keer echt de snelste toonde. In de eerste etappe juichte hij ten onrechte; dit keer sprintte de Italiaan door tot op de streep. Het leverde hem zijn eerste seizoenszege op. Achter hem werd Carlos Barbero tweede, voor Nelson Andres Soto.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
16 februari 2018 16:09
Jammer, dit zijn uitgelezen kansen (qua sprintersveld) voor iemand als Hofland om een aantal seizoensoverwinningen te boeken.
16 februari 2018 16:11
Modolo is het aan z’n stand wel verplicht dit te winnen.. verder niet echt namen om van onder de indruk te zijn.
16 februari 2018 16:28
@hartstikkebedankt
Hofland nu ook niet overschatten. Top 3 had gekund, winnen is veel gevraagd.
16 februari 2018 16:34
Hofland ging zich toch meer richten op ontsnappingen ipv massasprint? Wellicht dat zijn inhoud is toegenomen ten koste van wat explosiviteit.
16 februari 2018 18:17
Modolo is een goede b sprinter, de rest zijn c sprinters. Hele logische zege.
16 februari 2018 18:23
Hofland zat twee jaar geleden nog op een niveau waarmee hij in zo'n veld een serieuze concurrent van Modolo was geweest, maar is met de ingeslagen weg richting inderdaad niet meer iemand waarvoor zo'n uitslag als deze als teleurstellend gezien kan worden.
16 februari 2018 18:46
Waar is Boudat? Waar is Boudat?
16 februari 2018 23:54
Heheeeeey! Kruissie de top10 in.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.