Geen breuken voor Ackermann na val in Tour of the Alps
foto: Cor Vos
maandag 22 april 2019 om 17:57

Geen breuken voor Ackermann na val in Tour of the Alps

Update Slecht nieuws voor Pascal Ackermann. De Duitse sprinter van BORA-hansgrohe heeft na een valpartij in de Tour of the Alps op moeten geven. Er werd gevreesd voor een armbreuk bij de nationaal kampioen, die volgende maand in de Giro d’Italia wil starten. Dat blijkt niet het geval.

Ackermann startte opvallend genoeg als sprinter in de Tour of the Alps, een klimkoers ter voorbereiding op de Giro. De finish van de eerste etappe haalde hij echter niet door de val.

De 25-jarige spurter, die dit seizoen al de Clasica de Almeria en de Bredene Koksijde Classic won, zou in mei zijn debuut in een grote ronde maken. Hij wilde per se de Giro rijden omdat hij daar zijn Duitse kampioenentrui kon tonen. Ackermann kreeg de voorkeur boven ploegmaat (en topsprinter) Sam Bennett, maar daar kan nu mogelijk verandering in komen.

BORA-hansgrohe laat weten dat Ackermann op weg is naar het ziekenhuis voor nader onderzoek naar de blessure.


Update 15.20 uur: Geen breuken bij Ackermann

BORA-hansgrohe laat via Twitter weten dat er geen breuken geconstateerd zijn bij Pascal Ackermann. In hoeverre dat invloed heeft op zijn verdere koersprogramma, is nog niet duidelijk.


Update 17.55 uur: ‘Slechts’ bloeduitstorting Ackermann

Goed nieuws vanuit het kamp van BORA-hansgrohe. Sprinter Pascal Ackermann heeft aan zijn val in de Tour of the Alps alleen een bloeduitstorting overgehouden. Dat zegt ploegleider Christian Poemer op de website van de ploeg: “Hij moest helaas opgeven. Gelukkig heeft hij geen breuken opgelopen, maar alleen de bloeduitstorting. Het is wel teleurstellend voor hem en de hele ploeg. We denken dat de val is veroorzaakt door een geparkeerde auto op het parcours.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.