Mollema blij met leiderstrui: “Eerste keer dat ik ploegentijdrit win”
donderdag 3 september 2015 om 13:56

Mollema blij met leiderstrui: “Eerste keer dat ik ploegentijdrit win”

De Tour of Alberta had voor Bauke Mollema niet beter kunnen beginnen. Omdat Trek Factory Racing de ploegentijdrit won en de Nederlander zijn wiel als eerste over de streep drukte, stond hij na afloop te pronken in de gele leiderstrui.

“Dit is voor het eerst in mijn leven dat ik een ploegentijdrit win”, zegt Mollema op de website van zijn ploeg. “Het is een groot succes voor het team. Iedereen heeft alles gegeven.” Trek kwam uiteindelijk met vijf (Mollema, Jesse Sergent, Hayden Roulston, Marco Coledan en Matthew Busche) van de acht renners over de streep.

Trek kon op het 19,6 kilometer lange parcours in Grand Prairie het beste overweg met de lastige omstandigheden. “Het was tussen de tien en twaalf graden, wat niet eens zo erg is, maar de wind was erg koud. Dat maakte het lastig. Op de heenweg hadden we de wind op kop en op de terugweg juist in de rug. We haalden een maximale snelheid van 72 kilometer per uur!”

In dat razendsnelle tweede deel maakte Trek het verschil met Orica-GreenEDGE, dat strandde op een kleine seconde. “Halverwege lagen we nog twaalf seconden achter”, wist Mollema te vertellen. “Dus we hebben een goed tweede deel gereden. Het is altijd leuk om als team te winnen. Dit geeft veel motivatie voor de rest van de week.”

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
3 september 2015 15:08
Leuk hoedje Bauke. Die had je vast niet op tijdens het fietsen...
3 september 2015 15:13
Weet iemand waarom ze niet op tijdritfietsen reden? Financiële kwestie (transport)?
3 september 2015 15:22
@dikkechaap
Heeft meestal inderdaad met transport te maken.
3 september 2015 15:49
Kun je nagaan hoe snel ze anders waren geweest!
3 september 2015 18:21
'ik'? moet dat niet 'we' zijn?
3 september 2015 22:49
Anderen in de ploeg hebben er wellicht al eens eentje gewonnen?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.