Mollema de rapste in Spektakel van Steenwijk, Stybar klopt Van der Poel in Heist
foto: Marcel Koch
dinsdag 4 augustus 2015 om 22:09

Mollema de rapste in Spektakel van Steenwijk, Stybar klopt Van der Poel in Heist

Bauke Mollema heeft het Spektakel van Steenwijk gewonnen. De nummer 7 van de voorbije Tour de France was in de Overijsselse plaats sneller dan Albert Timmer en Pieter Weening.

De coureur van Trek Factory Racing volgt op de erelijst Alexander Kristoff op. De Noor stond deze editie niet aan het vertrek.

flag-nl Spektakel van Steenwijk 2015
1. flag-nl Bauke Mollema (Trek Factory Racing)
2. flag-nl Albert Timmer (Giant-Alpecin)
3. flag-nl Pieter Weening (Orica-GreenEDGE)

In het Belgische Heist-op-den-Berg was het Zdenek Stybar die zich de beste toonde in het Na-Tourcriterium Heist. De Tsjech van Etixx-Quick-Step is de opvolger van Tony Gallopin. Mathieu van der Poel eindigde als tweede, voor Serge Pauwels.

flag-be Na-Tourcriterium Heist 2015
1. flag-cz Zdenek Stybar (Etixx-Quick-Step)
2. flag-nl Mathieu van der Poel (BKCP-PowerPlus)
3. flag-be Serge Pauwels (MTN-Qhubeka)

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
4 augustus 2015 22:11
Wat nou te moe voor de Vuelta.
4 augustus 2015 22:26
inderdaad. als je Steenwijk kan winnen....
4 augustus 2015 22:32
Timmer rijdt weer eens een goede thuiswedstrijd.
4 augustus 2015 22:48
Wat ik niet begrijp is dat Mollema,Gesink en waarschijnlijk ook Kelderman geen Vuelta rijden, terwijl toprenners als Nibali,Valverde,Rodriguez,Froome etc deze wel gaan rijden?
Gemis aan beroepsernst,fanatisme, gemakzucht, vul het zelf maar in......................
4 augustus 2015 23:00
@wielrenner Mollema heeft heel lang van zijn rug last gehad. Dat werkt wel door in je vermoeidheid. In 2013 reed die achter een 6e plaats in de Tour de Vuelta.
4 augustus 2015 23:04
Quote:
Wat ik niet begrijp is dat Mollema,Gesink en waarschijnlijk ook Kelderman geen Vuelta rijden, terwijl toprenners als Nibali,Valverde,Rodriguez,Froome etc deze wel gaan rijden?


Ik begrijp het wel. Voor de overzichtelijkheid:
- Mollema, Gesink, Kelderman etc zullen de Vuelta niet rijden.
- Nibali, Valverde, Rodriguez, Froome etc zullen de Vuelta wel rijden.

Beide rijtjes zijn nog volop uit te bereiden, de onderste met een limiet rond de tweehonderd. De eerste rij bevat renners die de Vuelta niet rijden, die zul je dus in andere koersen moeten zoeken (op uitzonderingen als Contador na). De tweede rij renners zul je wel kunnen zien rijden in de Vuelta. Nog even de definitieve startlijst afwachten en mogelijk niet allemaal helemaal tot het einde in verband met hun algehele frisheid of ander ongemak.

Je ziet: als je er even voor gaat zitten is het verschil tussen de opsommingen wel te begrijpen. Het verschil zit hem in de deelname aan de Vuelta. Moeilijker moet je het niet maken. Wat betreft je laatste zin, zou ik dan ook niet te streng voor jezelf zijn.
4 augustus 2015 23:11
Stybar, van der Poel, Pauwels,... het lijkt de uitslag van een cross
5 augustus 2015 05:42
Hahaha... +1 Vlek...
5 augustus 2015 08:49
Erg opvallend dat Stybar niet op de voorlopige deelnemerslijst staat van de Eneco Tour. Zou hij vermoeid zijn? Ik denk dat de Canadese wedstrijden en het WK hem ook zullen liggen, misschien spaart hij zich daarvoor? Maar een Sytbar in vorm is een kanshebber voor de eindoverwinning in de Eneco Tour (zie ook 2013).
5 augustus 2015 08:49
@vlek
ja grappig opgemerkt haha! Maar je begrijpt me wel!
5 augustus 2015 11:10
@wielrenner.
Simpel:
1. Gesink heeft amper gereden dit seizoen en heeft geen basis kunnen opbouwen, dus is twee grote rondes er logischerwijs te veel aan.
2. Kelderman is geblesseerd geraakt in de Tour en om hem niet te forceren gaat hij niet naar de Vuelta.
3. Mollema was geblesseerd aan zijn rug voor aanvang van de Tour en er waren weinig vlakke ritten, dus moet dit wel zijn uitwerking hebben gehad op zijn gestel. We zagen allemaal dat hij er in de Alpen pas doorheen kwam.
5 augustus 2015 12:16
vlek +1
5 augustus 2015 12:58
Best wel grappig dat je een ironische opmerking maakt en dat er vervolgens serieus wordt ingegaan op de reden waarom Mollema en andere Nederlanders de Vuelta niet rijden. Zou misschien wel handig zijn om de Vuelta weer iets verder naar achter te plaatsen, dan zouden nog meer renners meedoen.
5 augustus 2015 18:33
Als de Vuelta naar achteren wordt geplaatst zullen er nog steeds evenveel renners mee doen. Wellicht wel andere renners, maar niet meer.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.