Mollema nog steeds zevende: “Ik denk dat dit mijn plek is”
foto: Sirotti
vrijdag 26 mei 2017 om 19:59

Mollema nog steeds zevende: “Ik denk dat dit mijn plek is”

Bauke Mollema was vandaag de beste Nederlander in de negentiende etappe van de Giro d’Italia. Hij eindigde in dezelfde tijd als Vincenzo Nibali. “Het was een pittige slotklim, echt een powerklim”, stelde Mollema tegenover NU.nl. “Maar ik voelde me goed, dus ik zat waar ik moest zitten.”

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
De renner van Trek-Segafredo schoot er qua plaatsen in het algemeen klassement echter weinig mee op. Hij staat na vandaag nog steeds zevende.

“Ik denk dat dit mijn plek is”, aldus Mollema. “De mannen voor me rijden allemaal heel hard en achter me is er een groot gat in het klassement. We moeten maar kijken of er zaterdag nog wat leuks in zit voor mij.”

RIDE Magazine
28 Reacties
Sorteer op:
27 mei 2017 02:03
Ja wss ia het qua grote rondes nu: dumoulin, poels, kelderman, mollema, kruijswijk en gesink (in die volgorde). Ik hoop dat we er ooit nog achter komen..
27 mei 2017 02:19
@bart12 Poels als 2e... is tot nu toe (ook door omstandigheden) nooit verder gekomen dan plek 17 in een grote ronde. Voorlopig staat hij echt nog wel wat lager op die ladder.
27 mei 2017 10:55
Ja wat betreft Poels zijn de uitlatingen belachelijk. Die heeft 1 week goed gereden in de bergen voor Froome en kon de andere 2 weken uitrusten. Mollema moet altijd 3 weken volle bak rijden en rijdt in principe altijd wel top 10, zwaar onderschat deze man.
Laat Poels eerst maar eens 3 weken een klassement rijden in een GT voordat we hem zo ophemelen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.