Mollema: “Van het klassement een doel gemaakt”
zondag 28 augustus 2011 om 11:39

Mollema: “Van het klassement een doel gemaakt”

Bauke Mollema schoof door zijn knappe derde plek van gisteren op naar de achtste plek in het algemeen klassement. Voor de Groninger een bevestiging dat alle aandacht op het klassement gezet moet worden. “Ik voel dat de benen en conditie goed zijn. Van het klassement heb ik wel een doel gemaakt”, zo hoorde RaboSport de ambities van de Rabo kopman.

De Raborenner had gisteren zichzelf een kansje toegedicht op zijn eerste etappeoverwinning in een grote ronde, maar was de klasse van winnaar Rodriguez een maatje te groot. “Ik hoopte voor de overwinning mee te doen en denk dat ik dat ook best behoorlijk heb gedaan. Ik begon goed vooraan, helaas kon ik op het aller-steilste stuk Rodriguez niet volgen. Maar in de laatste honderd, tweehonderd meter kon ik weer wat versnellen en alsnog twee man passeren. De klim was echt zwaar. Zulke steile wegen kom je maar één keer per jaar tegen en nu lagen er op sommige stukken ook nog kasseien. Het was echt loeizwaar, maar dit explosieve werk ligt me wel.”

Vandaag staat er voor de renners een etappe op het programma met de finish op zware en lange klim. “De Sierra de Béjar is de eerste echte aankomst bergop. De Sierra Nevada was niet steil genoeg, daar kwamen we nog met dertig man aan”, zo zei Mollema. De Nederlander kijkt uit naar de etappe van vandaag. “Ik hoop wel weer bij de eersten mee te doen. Ik voel dat de benen en conditie goed zijn. Van het klassement heb ik wel een doel gemaakt, maar de etappes bekijken we van dag tot dag. En als ik een rit mee kan pakken, zal ik dat zeker niet laten.”

Ploegleider Erik Dekker is zeer tevreden over de vorm van Bauke Mollema “Hij zit vrijwel dagelijks bij de eerste vijftien, dus dat is erg goed.” Toch is Dekker ook tevreden over de andere twee Rabomannen die nog kort staan in het klassement. “Kruijswijk klaagde wat over zijn rug, maar wordt toch 24e. Sanchez had naar eigen zeggen ook een matige dag, maar dan valt de 31e plaats ook mee. Eigenlijk heeft de hele ploeg het goed gedaan.”

De ploegleider van de oranjebrigade kijkt nieuwsgierig uit naar de komende twee etappes. “Na de tijdrit zal het klassement nog wat meer vorm hebben gekregen. Vooralsnog gaat het met ons dus prima, ondanks de wat mindere dag van zowel Kruijswijk als Sanchez. Er liggen twee spannende dagen voor ons en ik ben heel benieuwd hoe we er na maandag in het klassement voor staan.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.