Mysterie rond verdwenen Strava-rit Wout van Aert opgelost
foto: Cor Vos
woensdag 27 maart 2024 om 13:35

Mysterie rond verdwenen Strava-rit Wout van Aert opgelost

Een dag na zijn valpartij in de E3 Saxo Classic deelde Wout van Aert alweer een ochtendritje van net geen 180 kilometer op Strava, maar de renner van Visma | Lease a Bike besloot zijn file al snel weer te verwijderen. En wel om een zeer opvallende reden.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het was een fout ritje. Ik had mijn Garmin meegegeven aan mijn buurman, dus heb ik het er maar weer afgehaald”, vertelde Van Aert met een brede grijns voor de start van Dwars door Vlaanderen, in gesprek met Sporza. Of strooit de 29-jarige Belg bewust zand in de ogen van de concurrentie?

Van Aert begon niet veel later aan de 78ste editie van Dwars door Vlaanderen. De renner van Visma | Lease a Bike is de grote favoriet om te winnen in Waregem, maar wat verwacht hij zelf van de wedstrijd? “Dit is een heel belangrijke koers, omdat ik vandaag ook wil winnen. We staan aan de start om de koers te winnen. Ik denk dat het een gezonde instelling is om dat eerst te proberen en dan kijken we wel verder naar de Ronde.”

Hoe gaat het eigenlijk met Van Aert, vijf dagen na zijn valpartij in de E3 Saxo Classic? “Er was nogal wat stijfheid mee gemoeid. Ik heb nooit echt veel pijn gehad, maar ik blijf de stijfheid wel nog wat voelen. De heup is nog wel gevoelig. Het was een hardere klap dan ik eerst had kunnen inschatten”, liet hij weten voor de camera van onder meer WielerFlits.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.