Nacer Bouhanni: “Enorme teleurstelling”
Foto: Sirotti
donderdag 9 juli 2015 om 10:59

Nacer Bouhanni: “Enorme teleurstelling”

Topsprinter en Fransman Nacer Bouhanni zit in zak en as na zijn gedwongen opgave in de Ronde van Frankrijk. De renner van Cofidis kneep voor de editie van dit jaar definitief de remmen dicht nadat hij ten val kwam in de vijfde rit: “Ik ben zeer teleurgesteld. Vooral voor mijn ploeggenoten die deze Tour – en de rest van dit seizoen – iedere keer keihard voor mij werken is dit een enorme teleurstelling”, zegt Bouhanni tegenover Biciciclismo.  

Bouhanni zit letterlijk in de hoek waar de klappen vallen. De 24-jarige sprinter viel tijdens het Franse wegkampioenschap ook al zwaar. Hierdoor was deelname aan de Tour lang onzeker. Uiteindelijk kreeg Bouhanni daags voor het Grand Depart in Utrecht alsnog groen licht voor zijn Tourdeelname. De ronde van dit jaar was hem echter ook niet gunstig gezind: “Het hele seizoen was ik nog maar een keer gevallen. Nu kwak ik drie keer in tien dagen tegen de grond. Ik ga nu uitrusten en herstellen om me voor te bereiden op de rest van het seizoen. Ik wens het beste voor mijn acht teamgenoten, de Tour is nog lang.”

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
9 juli 2015 11:03
Het is heel zuur voor hem en veel sprinters die aan elkaar gewaagd zijn blijven er niet over, toch denk ik dat het voor de veiligheid niet zo slecht is, een treintje en een boksertje minder.
9 juli 2015 11:08
Voor de veiligheid in de sprints is het misschien maar beter dat hij is afgestapt. Roekeloze coureur.
9 juli 2015 11:19
Roekeloos? Hij heeft inderdaad al heel wat valpartijen veroorzaakt...
9 juli 2015 11:23
Echt jammer voor hem! Als hij niet onderuit gemaaid was tijdens het Franse kampioenschap, had hij nu al 2 ritten gewonnen.
9 juli 2015 11:35
@wheely en nietram
Het is op het randje bij Bouhanni, maar dat mag. Geef eens een voorbeeld van een valpartij die hij heeft veroorzaakt? Op het Frans kampioenschap is hij juist van de weg gemaaid.
9 juli 2015 12:02
zijn zegegebaar wekt mijn irritatie, toch heb ik ook bewondering voor deze flamboyante renner. Persoonlijk drama dat 'ie wegvalt en een ploeg onthoofd, merkwaardige reacties vervolgens Wheely en nietram.
9 juli 2015 12:07
@Sagan=hulk
Ik beweer niet dat hij perse valpartijen zou veroorzaken maar in dit soort hectische finales zorgt elke renner en trein voor meer gedrang. Helemaal een renner als Nacer die meer risico's neemt dan anderen en het daar ook een beetje van moet hebben.

Persoonlijk zie ik liever Kristoff, Greipel, Degenkolb en Sagan het onderling uitmaken in een man tegen man gevecht.
9 juli 2015 12:09
Ik vind het een heerlijke coureur om naar te kijken, een persoonlijke favoriet van mijn. Ik mag dat wel haantjes op de fiets zoals Sagan en Bouhanni. Hopelijk komt hij weer sterk terug.
9 juli 2015 12:17
De valpartijen in deze Tour waren niet eens aan Bouhanni te wijten.
9 juli 2015 12:21
Haha
9 juli 2015 13:16
Wat een onzin verhalen hier, dat Bouhanni roekeloos zou rijden en hij al heel wat valpartijen heeft veroorzaakt.
Als je in de sprints wil winnen zal je brutaal moeten zijn anders redt je het niet.
En trouwens, moet je eens kijken wat Froome de laatste dagen allemaal uit vreet. Ook niet kinderachtig. Maar dat hoort er nou eenmaal bij.
9 juli 2015 13:59
Heeft iemand een link dan naar een filmpje waaruit blijkt dat hij zo roekeloos is. Ik vind het namelijk nog wel meevallen. Ik denk dat de meesten zich storen aan zijn zegegebaren. Nou, ik niet. Ik heb sinds de Giro van vorig jaar diep respect voor hem. En ook dat hij het aandurfde om een grote mond tegen Madiot te hebben, die denkt God te zijn in Frankrijk.
9 juli 2015 15:45
Als eenmaal het verhaal ontstaat dat iemand roekeloos is, dan is hij blijkbaar ook roekeloos.

Onzin natuurlijk. Geweldige sprinter, enorm allround, schitterende stijl, vuur, pit, haantje de voorste, aardige peer en beste Franse sprinter. En komende Vuelta meervoudig ritwinnaar. Allez Nacer!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.