Nacer Bouhanni: “Ik kan Milaan-San Remo winnen”
Foto: Sirotti
zondag 24 januari 2016 om 14:12

Nacer Bouhanni: “Ik kan Milaan-San Remo winnen”

Milaan-San Remo is dit voorjaar het hoofddoel voor Nacer Bouhanni. De 25-jarige Franse sprinter van Cofidis was vorig jaar al eens zesde, maar denkt het in 2016 beter te kunnen doen.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Afgelopen week werd bekend dat zijn werkgever Cofidis tot de zeven ploegen behoort die een wildcard ontving. Bouhanni staat met ambitie aan de start. “Ik weet dat ik kan winnen”, vertelt hij aan L’Equipe. “Vorig jaar zat ik met nog tweehonderd meter te gaan in het wiel van Sagan, maar durfde ik niet om vroeg de sprint te openen. Dat was een grote fout en dat zal mij nu niet meer gebeuren.”

Bouhanni begint eind deze maand aan zijn seizoen tijdens de Challenge Mallorca. Hierna rijdt hij ter voorbereiding op Milaan-San Remo de Ronde van Valencia en Parijs-Nice. Vervolgens start de sprinter in de Ronde van Catalonië, maar de voorjaarsklassiekers laat hij aan zich voorbij gaan.

In het najaar wil Bouhanni met de Franse selectie naar het WK in Qatar. “Ik ben er bijna zeker van dat Démare onze belangrijkste sprinter zal zijn”, denkt hij. “We hebben nog een lange weg te gaan, maar het is zeker iets waar ik aan denk. In ieder geval zal Bourreau (Franse bondscoach, red.) het anders aan moeten pakken dan in 2015. Misschien moet hij Voeckler dit jaar niet vergeten”, adviseert hij.

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
24 januari 2016 14:24
Sorry Nacer, maar ik heb vernomen dat Gaviria 'm dit jaar gaat winnen. Misschien volgend jaar!

OT: Hij moet inderdaad in staat zijn deze wedstrijd te winnen, maar de concurrentie (ook eventueel zonder Degenkolb) is niet mals: Sagan, Kristoff, Matthews en ... Cancellara?
24 januari 2016 14:36
Hij heeft al aangetoond zelfs zonder ploeg zichzelf klaar te kunnen stomen en goed mee te kunnen in een 250 + dus zet m er maar bij hoor, ook in een wat hardere editie zie ik hem in staat de laatse 15-20 te halen. Gerrans ook, even goed als Matthews denk ik, die 2 moeten echt 'splitsen' want zitten elkaar toch wel in de weg mijns inziens.
24 januari 2016 15:08
Opvallend dat hij zich met het oog op het WK lijkt neer te leggen bij een tweede stek in de pikorde door Demare als belangrijkste man aan te duiden.
24 januari 2016 15:13
Wellicht tactisch ? Omdat die Bourreau evenals zijn voormalige teamleiding Demare een grotere 'skattie' vindt ? Ik heb er namelijk geen enkele twijfel over dat Bouhanni eenmaal in de wedstrijd aanwezig daar er alles aan gaat doen om zelf te winnen, en da's maar goed ook.
24 januari 2016 15:14
Bouhanni zou ik wel een grootse zege gunnen, de man heeft veel pech gekend. Milaan-San Remo zou geweldig zijn.

Ik kan me geen koers heugen waar Démare in de sprint liet zien Bouhanni op snelheid te kloppen, volgens mij is de bokser de snelste van de twee. Ik begrijp die Franse pikorde niet.
24 januari 2016 17:00
@Wim Kruithof Frans Kampioenschap 2014
24 januari 2016 17:14
Bouhanni is gewoon de betere sprinter. Sneller, feller en meer een winnaar.

Demare moet eerst maar eens zorgen dat hij zijn niveau van 2013/begin 2014 weer haalt. Hij wordt nu met de koers minder. Bouhanni is inmiddels ook de completere renner, want Demare lost tegenwoordig op elke molshoop.
24 januari 2016 17:53
@Purito, dat laatste geloof ik niet. Je bent wel vrij compleet als je ook oplopende sprintjes aankunt en bij de subtop hoort in RvVlaanderen, Roubaix, GW, Omloop... Hij is iets te compleet, legt zich veel te snel neer op die klassiekers. Het was beter geweest als hij eerst nog even pure sprinter zou zijn. Bouhanni is dan weer meer een sprinter en minder rouleur.

Ze moeten wel beiden beter zijn dan vorig jaar, willen ze kans maken op het WK.

Idd vreemd dat Voeckler de afgelopen twee jaar geen WK reed, maar dit jaar geloof ik er toch echt niet meer in.
24 januari 2016 18:16
@heuvelcolombia: twee jaar geleden heeft Voeckler zelf afgezegd voor het WK om ruimte te geven aan de volgende generatie, of hij dat ook heeft gezegd voor het afgelopen WK (of dat hij gelijk gezegd heeft dat het voor altijd is) weet ik niet. Hij had twee jaar terug trouwens ook net zijn sleutelbeen gebroken en was voor het WK een tijdje uit koers.
24 januari 2016 18:29
Denk ik niet. Al is het op die mooie Orbea
24 januari 2016 18:47
Ik ben er bijna van overtuigd dat Bryan Coquard hun belangrijkste troef gaat worden bij het WK. En anders Bouhani zelf.
25 januari 2016 01:59
Als er een Fransman tot de sprinttop behoort is het Bouhanni wel. Vorig jaar gewoon pech gekend meer niet.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.