Toon Aerts start in Heusden-Zolder ondanks vier gebroken ribben
foto: Cor Vos
woensdag 25 december 2019 om 14:00

Toon Aerts start in Heusden-Zolder ondanks vier gebroken ribben

Update Toon Aerts gaat morgen gewoon van start tijdens de wereldbekerwedstrijd van Heusden-Zolder ondanks vier gebroken ribben. Dat maakte zijn ploeg Telenet-Baloise vandaag bekend. “Starten vormt geen extra risico voor de ribblessure.”

Eerder vandaag werd bekend dat Aerts meer letsel had opgelopen bij zijn harde valpartij tijdens de Wereldbeker van Namen dan aanvankelijk werd gedacht. Bij de schuiver brak hij namelijk niet één, maar liefst vier ribben, meldde Het Nieuwsblad. De crosser had zijn blessures niet op een slechter moment kunnen oplopen, want na Namen is hij de nieuwe leider in de Wereldbeker.

In de strijd om de Superprestige bekleedt hij de koppositie, terwijl hij in de DVV Verzekeringen Trofee tweede staat. Komende dagen staan met de veldritten van Heusden-Zolder, Loenhout en Diegem enkele belangrijke wedstrijden op het menu.

Toon Aerts werkte een testritje af naar en op het parcours van de Azencross in Loenhout. Na afloop werd in overleg met de medische staf en ploegleiding beslist dat Toon van start gaat in de wereldbekercross van Heusden-Zolder”, meldde Telenet-Baloise op haar social media. “Starten vormt geen extra risico voor de ribblessure.”

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
26 december 2019 10:36
Klopt niet. Hij heeft "slechts" een gebroken rib. Verder wel nog gebarsten ribben. Met vier gebroken ribben ga je zeker niet crossen. Dat is bijna ondoenbaar en zeker totaal onverantwoord. De arts die daarvoor groen licht geeft, mag onmiddellijk geschorst worden. Op de weg zijn er wel renners die dit nog gedaan hebben, stevig ingetaped. Maar met alle gevolgen nadien voor de rest van het seizoen.
Ook met een gebroken rib blijft het risico aanwezig op meer schade. En de gebarsten ribben zorgen voor heel veel pijn. Zelf heb ik zo twee en een halve maand heel veel pijn en last gehad van gebarsten ribben na een val.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.