‘Nairo Quintana voor drie jaar naar Arkéa-Samsic’
Nairo Quintana, nu nog in Movistar-tenue - foto: Cor Vos
woensdag 17 juli 2019 om 13:36

‘Nairo Quintana voor drie jaar naar Arkéa-Samsic’

De overgang van Nairo Quintana naar Arkéa-Samsic hing al enige tijd in de lucht, maar nu lijkt-ie daadwerkelijk in kannen en kruiken. Volgens Cyclingnews zijn de onderhandelingen met Movistar definitief stukgelopen en gaat de Colombiaanse klimmer een contract voor drie seizoenen tekenen bij de ambitieuze Franse wielerformatie. Ook neemt Quintana drie renners mee.

Volgens het Britse wielermedium wordt nog gewacht op Quintana’s uitslag in de Tour de France om de deal definitief te maken, maar weinig lijkt een overeenkomst met de ploeg van Emmanuel Hubert meer in de weg te kunnen staan. En dat betekent dat er na acht jaar een einde komt aan de tijd van Quintana bij Movistar, de ploeg waar hij zijn WorldTour-debuut maakte en waarvoor hij zowel de Giro d’Italia als de Vuelta a España wist te winnen. Bij zijn nieuwe ploeg zou Quintana naar verluidt een slordige tweeënhalf miljoen per jaar kunnen verdienen.

Andere renners die op het punt staan te tekenen voor Arkéa-Samsic zijn volgens Cyclingnews Dayer Quintana (Neri Sottoli-Selle Italia), Winner Anacona (Movistar) en Diego Rosa (Ineos).

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.