Nairo Quintana wint tijdrit Route du Sud
vrijdag 17 juni 2016 om 17:04

Nairo Quintana heeft vertrouwen opgedaan met oog op de Tour de France. De Colombiaan van Movistar won vandaag de 13,4 kilometer lange tijdrit in Albi. Hij neemt daardoor ook de leiding in het klassement over van Bryan Coquard.

Sylvain Chavanel (Direct Energie) zette vandaag al vroeg een richttijd neer. Hij deed vijftien minuten en 51 seconden over het parcours. Niemand kwam daarna bij hem in de buurt, maar uiteindelijk bleek Quintana zes seconden sneller. Bryan Coquard, die dankzij twee ritzeges aan de leiding stond van het klassement, eindigde de tijdrit als vijfde op 22 seconden.

Zaterdag moet de befaamde Col du Tourmalet worden beklommen. De finisht ligt uiteindelijk op de eveneens lastige Col de Couradugue.