Nationale selecties niet meer welkom in Giro d’Italia U23

donderdag 19 december 2019 om 16:11
Nationale selecties niet meer welkom in Giro d’Italia U23

De regerend winnaar - foto: Cor Vos (archief)

Nationale selecties hoeven volgend jaar geen uitnodiging meer te verwachten voor de Giro d’Italia U23. De organisatie van de prestigieuze beloftenkoers heeft namelijk enkele nieuwe regels ingevoerd, die inmiddels zijn goedgekeurd door de Italiaanse wielerfederatie.

Dit jaar zagen we nog een Colombiaanse en Britse selectie aan het vertrek, maar dat zal in de toekomst niet meer het geval zijn. Beide selecties domineerden overigens de voorbije editie van de Giro d’Italia U23, door maar liefst zeven van de tien etappes te pakken. De Colombianen wisten de ronde bovendien te winnen met dank aan Andrés Camilo Ardila, die volgend jaar zal uitkomen voor UAE Emirates.

De organisatie van de Giro d’Italia U23 besloot eerder al om geen startrecht meer te verlenen aan renners die al ervaring hebben op WorldTour-niveau. Er zullen in totaal 29 ploegen aan de start staan van de aankomende editie. Het gaat om vijftien Italiaanse formaties, dertien buitenlandse teams en een mogelijke regionale ploeg. De organisatie zal op 15 februari 2020 communiceren welke ploegen welkom zijn.

Dit jaar ging de eindzege dus naar Ardila, voor zijn landgenoten Einer Rubio en Juan Diego Alba. Victor Verschaeve was de beste Belg op de negende plaats, terwijl Kevin Inkelaar namens Nederland als twaalfde wist te finishen. De beloftenversie van de Giro d’Italia wordt volgend jaar verreden van 4 tot en met 14 juni.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.