‘Naweeën valpartij houden Esteban Chaves uit Giro d’Italia’
Esteban Chaves (midden) tijdens de Tour of the Alps - foto: Cor Vos
donderdag 5 mei 2022 om 15:45

‘Naweeën valpartij houden Esteban Chaves uit Giro d’Italia’

EF Education-EasyPost presenteerde eerder deze week zijn achtkoppige selectie voor de Giro d’Italia. Dat Hugh Carthy als klassementskopman zal worden uitgespeeld, is geen verrassing. Opvallend is wel de afwezigheid van Esteban Chaves. Volgens Colombiaanse media heeft de 32-jarige klimmer, in 2016 nog tweede in de Giro, nog altijd last van de naweeën van een valpartij in de Tour of the Alps.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Chaves had een hoofddoel gemaakt van de komende Ronde van Italië, maar de immer goedlachse Colombiaan ontbreekt dus in de definitieve selectie van zijn (nieuwe) werkgever EF Education-EasyPost. De Amerikaanse formatie heeft nog altijd niet gecommuniceerd over Chaves en waarom hij niet is opgenomen in de selectie, maar de Colombiaanse krant Semana meldt nu dat de klimmer zich in extremis moest terugtrekken voor de Giro.

Chaves kwam goed twee weken geleden namelijk ten val in de verregende slotetappe van de Tour of the Alps met start en aankomst in Lienz. De renner bleek niet meer in staat om verder te koersen en moest dan ook in de remmen knijpen. Chaves was nog voortvarend begonnen aan de Tour of the Alps, een belangrijke voorbereidingskoers op de Giro. Zo werd hij onder meer zevende in de bergrit naar San Martino di Castrozza.

Chaves (links) was in 2016 nog tweede in de Giro – foto: Cor Vos

Chaves, die dit seizoen nog maar vijftien koersdagen in de benen heeft, zou nog altijd last hebben van de naweeën van zijn valpartij. Na overleg met de ploegleiding is dan ook besloten om te passen voor de Giro. EF Education-EasyPost rekent vanaf vrijdag op de volgende (acht) namen: klassementskopman Carthy, Jonathan Caicedo, Diego Andrés Camargo, Simon Carr, Magnus Cort, Owain Doull, Merhawi Kudus en Julius van den Berg.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.