Nibali wil liever Tirreno-Adriatico dan Parijs-Nice rijden
maandag 27 januari 2014 om 16:48

Nibali wil liever Tirreno-Adriatico dan Parijs-Nice rijden

Vincenzo Nibali

foto: Sirotti

Vincenzo Nibali wil in maart opnieuw aan de start staan van Tirreno-Adriatico. Dat vertelde de winnaar van de voorbije editie aan La Gazetta dello Sport. De beslissing of hij de Italiaanse rittenkoers zal verkiezen boven Parijs-Nice, is volgens de 29-jarige Italiaan echter nog niet genomen.

Nibali begon de voorbije week in Argentinië zijn seizoen in de Tour de San Luis. Hij deed niet mee voor de eindoverwinning en eindigde op een 44e plaats in het algemeen klassement, op bijna 23 minuten van winnaar Quintana. In de voorlaatste etappe liep hij bij een valpartij een gekneusde rib op. “Ik ben waar ik wil zijn. Ik heb een kilo of twee verloren waardoor ik de trappers beter rond krijg. Het is een goede start van het seizoen”, kijkt hij terug.

Desondanks erkent de Siciliaan dat zijn vorm nog niet optimaal is. “Veel renners reden hier met een betere vorm dan ikzelf. Dat betekent dat zij de voorbije winter harder gewerkt hebben, terwijl ik het rustiger aan heb gedaan.” Nibali maakt zich nog geen zorgen. “Ik loop een beetje achter, maar dat is okay”, stelt hij.

In februari vervolgt Nibali zijn seizoen in de Rondes van Qatar en Oman. De Italiaan hoopt in maart zijn titel in Tirreno-Adriatico te kunnen verdedigen. “Vinokourov wil graag dat ik Parijs-Nice ga rijden, maar ik geef de voorkeur aan Tirreno-Adriatico. We gaan het zien”, vertelde hij.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.