‘Nibali wil Ten Dam als luxeknecht bij Astana’
donderdag 26 juli 2012 om 17:47

‘Nibali wil Ten Dam als luxeknecht bij Astana’

foto: Sirotti

Vincenzo Nibali zou volgend seizoen Laurens ten Dam graag als luxeknecht bij Astana zien rijden. Dat schrijft de Baskische krant Diario Vasco. De Kazachstaanse formatie is nog steeds in onderhandeling met de nummer drie uit de voorbije Tour, die een stevig eisenpakket heeft neergelegd.

Nibali lijkt na dit seizoen te vertrekken bij zijn huidige werkgever Liquigas, dat besloten heeft te investeren in supertalent Peter Sagan. Astana lijkt de belangrijkste kandidaat om de Italiaan in te lijven. Naar verluidt heeft Nibali al een aanbod van zes miljoen euro voor drie seizoenen ontvangen.

De 31-jarige Ten Dam rijdt al sinds 2008 voor Rabobank. Hij heeft nog een doorlopend contract tot en met 2013 bij de bankiersformatie. Dit jaar eindigde hij als beste Nederlander in de Tour op een 28e plaats. Nibali zou naast Ten Dam zijn huidige ploegmaten Alessandro Vanotti en Valerio Agnoli mee willen nemen naar zijn nieuwe werkgever.

Ook Haimar Zubeldia zou door Nibali gevraagd zijn mee te gaan naar Astana. De 35-jarige Spanjaard heeft echter besloten bij zijn huidige ploeg RadioShack te blijven.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.