Axel Laurance eindwinnaar Tour of Norway, ondanks stressmomentje: “Had moeite om het wiel te houden”
foto: Cor Vos
maandag 27 mei 2024 om 11:34

Axel Laurance eindwinnaar Tour of Norway, ondanks stressmomentje: “Had moeite om het wiel te houden”

Axel Laurance verdedigde zondag met succes zijn leiderstrui in de slotrit van de Tour of Norway. Een gemakkelijke etappe was het echter geenszins. “Het was een heel, heel zware dag”, zei de eindwinnaar in het flashinterview na afloop.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het was kort, maar zoals verwacht, werd het tactisch en nerveus”, aldus de renner van Alpecin-Deceuninck. “Het tempo lag heel hoog in de eerste ronde. Visma | Lease a Bike probeerde het echt. Maar we hielden de controle zo lang mogelijk en er was ook nog Uno-X, dat voor de ritzege ging. Daar konden we voordeel uit halen. Ik denk dat we het heel goed gedaan hebben. We wisten dat het in de laatste twee rondes wat meer chaos zou zijn, maar daar waren we klaar voor.”

Toch had Laurance nog wel even een stressmomentje. “Op de laatste klim had ik wat moeite om het wiel van Vacek te houden. Ik dacht: ik had hier niet verder moeten zitten. Maar ik ging vol gas om terug in het wiel te komen en daarna wist ik dat het voorbij was. Ik moest er gewoon bij blijven, dan was ik zeker van de eindzege. Het is heel mooi om voor het eerst een rittenkoers te winnen bij de profs. Ik denk dat het team het heel goed heeft gedaan. Ze hebben zich voor de volle honderd procent ingezet. Zonder hen had ik niet kunnen winnen.”

“Ik was zelf ook heel gemotiveerd in de finale. Het is een heel fijn gevoel om het af te maken. Het is mijn eerste klassementsoverwinning op ProSeries-niveau, in een heel sterk veld. Het is geweldig.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.