Niels Albert doet oproep: “Lotte, dat uurtje op het WK kan er nog wel bij”
© Cor Vos
Nico Dick
dinsdag 12 januari 2021 om 11:00

Niels Albert doet oproep: “Lotte, dat uurtje op het WK kan er nog wel bij”

Analyse Voormalig Belgisch en wereldkampioen Niels Albert volgde het Belgisch kampioenschap thuis op het scherm. Gisteren las u zijn analyse van het mannen-BK. Vandaag kijkt hij terug op dat van de vrouwen. Albert was vooral gecharmeerd door de prestatie van Lotte Kopecky. Hij hoopt dat ze er ook het WK in Oostende nog bijneemt.

Voor Niels Albert was het een BK zonder grote verrassingen. “Of toch eentje: dat Lotte Kopecky zo lang Sanne onder druk kan blijven zetten, vond ik bijzonder knap. Toch niet vergeten dat zij als wegrenster nog niet veel ervaring heeft in dat veldrijden. Dit was pas haar zevende cross waarin ze van start ging. Ze kan technisch nog veel progressie maken. Maar ze bewees gisteren eens te meer dat ze een grote motor heeft.”

“Ik hoor dat ze een WK-deelname overweegt, maar twijfelt of dat geen schade zal berokkenen richting haar weg- en pisteseizoen. De Spelen in Tokio zijn immers belangrijk. Ik hoop dat ze dat uurtje er nog bijneemt. Ze kan er – zonder een resultaat op te kleven – aardig uit de hoek komen. Het wordt een lastige cross waar ze goed toch haar recht kan komen.”

Dozijn
“Het klopt dat ze geen zandervaring heeft, maar je moet dat aspect ook niet overdrijven. Het zand van Oostende is het zand van Koksijde niet. Langs de kustlijn van Oostende zullen de dames volgens mij vooral lopen. Ik zie er weinig vrouwen die passage rijdend afwerken. Dan is dat nadeel voor Lotte misschien wel beperkt. Ik doe alvast een een warme oproep en hoop dat ze vanuit haar entourage groen licht krijgt…”

Wat Albert verder nog opgevallen is? “Ach, ik wil niet te kritisch zijn tegenover onze Belgische dames. Laat me zeggen dat we vooral bevestiging zagen van wat we al wisten. Ik denk dat ik Sanne Cant geen onrecht aandoe als ik vertel dat ze minder dominant is dan een paar jaar geleden. Dat de kloof met de rest kleiner is geworden. Maar tezelfdertijd blijft ze wel het maximale uit haar carrière halen.”

Het BK-podium bij de vrouwen in Meulebeke – foto: Cor Vos © 2021

“Twaalf titels op rij… Ik vertelde je in mijn analyse van de mannen al dat het niet evident is om elk jaar mee te doen voor de titel. Of het parcours is niet op maat, of je bent zelf net niet top, of een van je concurrenten kent een superdag. Bij Cant is het twaalf keer op rij gelukt. Dan kan je zeggen dat de tegenstand niet voldoet, maar je kan ook Cant complimenteren met die indrukwekkende reeks.”

Spiegel
Alicia Franck en Laura Verdonschot werden derde en vierde. Ik heb nochtans lang in Franck geloofd. En ze kán ook echt wel iets. Ze heeft een paar wedstrijden op niveau gereden. Ik dacht zelfs even dat ze in staat moest zijn om Sanne het leven zuur te maken in Meulebeke. Anderzijds blijkt ze dan toch iets te wisselvallig te zijn.”

De meest tegenvallende prestatie kwam van Laura Verdonschot. “Ik begrijp het niet zo goed”, wikt en weegt Albert zijn woorden. “Ik heb de voorbije jaren af en toe uitschieters gezien van Laura. Prestaties waarvan je denkt: ze kán het. Ze kan fietsen, hé. Ze is technisch begaafd, kan sturen, … Ze heeft dat bewezen. Maar de constante blijft weg. Ik kan Laura alleen maar de raad geven om voor de spiegel te staan en zich af te vragen hoe dat komt. Misschien is haar motor gewoon net dat tikkeltje te klein om die stap hogerop te zetten…”

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
12 januari 2021 22:13
Wacht. De banner van het artikel zegt "Analyse". Het is 'geschreven' door Nico Dick. Maar welke analyse maakt Nico hier? Het zijn enkel quotes van dhr. Albert, dat is absoluut geen analyse geschreven door Nico. Dit is ofwel een analyse van dhr. Albert (maar wellicht heeft WF geen overeenkomst om dat te publiceren) of gewoon een nieuwsartikel met quotes.
    13 januari 2021 10:48
    Wacht.... Als je de analyse van de mannen las, zou je beseffen dat je een overbodige vraag stelt
    https://www.wielerflits.be/nieuws/niels-albert-over-bk-mannen-gemiste-kans-voor-michael-vanthourenhout/

Om te reageren moet je ingelogd zijn.