Niels Albert roept op: “Van Aert moet alles op het voorjaar zetten”
foto: PhotoPress.be
dinsdag 5 februari 2019 om 13:21

Niels Albert roept op: “Van Aert moet alles op het voorjaar zetten”

Wout van Aert zou volgend jaar maar tien veldritten moeten rijden en zich verder volledig richten op het wegwielrennen. Dat is de mening van oud-veldrijder Niels Albert, blijkt uit zijn column in Het Laatste Nieuws. “Dat heeft niks te maken met bang zijn of het beu zijn, dat is slim zijn.”

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Dat Mathieu van der Poel dit seizoen bijna alles won en Van Aert iedere keer tekort kwam, moet geen reden zijn om te stoppen met veldrijden. “Wout gaat niet vluchten, dat kan ik jullie garanderen. Hij kiest namelijk nooit voor de gemakkelijke weg”, schrijft Albert. “Maar het kan voor een gedreven winnaar als hij niet plezant zijn om telkens te verliezen.”

‘Cross is prima voorbereiding op wegseizoen’
Bij zijn nieuwe werkgever Jumbo-Visma zou Van Aert alles op het klassieke voorjaar moeten zetten. “Ik zou het de volgende winter anders doen: maar tien crossen rijden rond de kerstperiode bijvoorbeeld. Om te proberen winnen, maar ook om aan zijn explosiviteit te werken – op dat vlak is cross een prima voorbereiding op het wegseizoen”, vindt Albert.

Kansen aangrijpen
“Daarna zou ik er een punt achter zetten en richting Argentinië, Oman of de Algarve trekken om in ideale omstandigheden aan mijn wegseizoen te kunnen beginnen. Dat heeft niks te maken met niet meer willen of niet meer durven crossen, maar met kansen aangrijpen.” De tweevoudig wereldkampioen denkt dat Jumbo-Visma blij zou zijn met een dergelijke keuze.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.