Niels Albert: “We gaan nog wel iets verzinnen”
Foto: Sportfoto.nl
maandag 29 januari 2018 om 14:03

Niels Albert: “We gaan nog wel iets verzinnen”

Niels Albert wil aanstaande zondag tijdens het WK veldrijden met iets nieuws uitpakken. De coach van titelverdediger Wout van Aert vertelde aan Sporza te broeden op een plannetje.

Van Aert moest de voorbije maanden meermaals zijn meerdere erkennen in Mathieu van der Poel. Zijn optreden in Hoogerheide, waarin hij in de finale de Nederlander steeds verder naderde, geeft echter vertrouwen voor komende zondag. “Wout heeft een zware week gehad en dan weet je dat het eerste deel van de koers lastig kan zijn. Maar daarna val je terug op je conditie. De vermoeidheid gaat dan stilaan weer weg. Je ziet dat ook aan zijn betere tweede wedstrijdhelft”, analyseert Albert.

De Belgen gaan er alles aan doen om zondag opnieuw wereldkampioen te worden. “We gaan nog wel iets verzinnen zodat het nog spannender wordt”, kondigt Albert aan. “Ik heb elk jaar wel iets waar ik over nadenk. Dit jaar is dat niet anders. Als het volgende week blijft regenen, heb ik misschien wel een mooie tube. Ik hoop er volgende week mee te kunnen uitpakken.”

[poll id=”712″]

RIDE Magazine
48 Reacties
Sorteer op:
29 januari 2018 14:07
Ik moest toch wel even grijnzen toen ik Albert dit hoorde vertellen. Mogelijk is het maar bluf, maar ik ben toch benieuwd waar hij nog mee op de proppen komt... :)
29 januari 2018 14:09
Net als vorig jaar is pech van VDP het enige wat Van Aert aan de overwinning kan helpen. Laat die Albert maar in zichzelf geloven.
29 januari 2018 14:15
Vlaamse bluf. Albert heeft natuurlijk alle veldritten van de afgelopen periode gezien en hem moet de moed in de schoenen zijn gezakt. Bandenverhaal vorig jaar leek een aardige stunt, maar kon zelfs toen niet verhullen dat vdP veel sterker was dan vA. Zondag zal het niet anders zijn.
29 januari 2018 14:18
edit wf: dergelijke opmerkingen mag je achterwege laten
29 januari 2018 14:28
Ga maar alvast iets verzinnen om je pupil te troosten als hij voor de zoveelste keer dit seizoen het onderspit delft
29 januari 2018 14:28
Het zou echt legendarisch zijn mocht het kamp-Van Aert er wederom in slagen wereldkampioen te worden door een betere materiaalkeuze.

Maar dit lijkt gewoon een grap te zijn. Grappig dat er hier mensen zijn die dit serieus oppakken.
29 januari 2018 14:39
Daar zal dan wel weer een artsenverklaring voor nodig zijn.
29 januari 2018 14:50
terug die groene tubes en duimspijkers gooien wellicht. zelfde recept als vorig jaar
29 januari 2018 14:53
Nou ja, vorig jaar is de truc van Albert gelukt. Met de groene banden die exclusief voor Van Aert waren, was de wedstrijd enkel nog een formaliteit. Hopelijk is de UCI dit jaar wel wakker.
29 januari 2018 14:59
Sneaky Niels
29 januari 2018 15:09
natuurlijk hartstikke mooi, de mentale oorlog richting het WK is in ieder geval begonnen.
29 januari 2018 15:16
Ik ben het niet eens met de meesten. Ik denk immers dat Van Aert zijn wereldtitel van vorig jaar wel degelijk te danken had aan het advies (en de tubes) van Albert. Die tubes bollen voor geen meter (remember de commentaren van o.a. Marc Janssens VOOR de start van het WK: "Wout gaat starten met die groene banden, daar kan hij Van der Poel nooit mee volgen. Dat zijn precies tractorbanden. " ) Maar kijk, Van der Poel verloor 4 keer 15 seconden door lekke banden terwijl Van Aert maar een keer lek reed. Ik vind dat eerlijk gezegd redelijk geniaal, en helemaal geen toevalstreffer.
29 januari 2018 15:23
Het WK van een jaar geledendoet toch nog pijn blijkbaar aan de zure reacties te zien. Albert probeert uiteraard MVDP een beetje zenuwachtig te maken, het zou maar vreemd zijn moest hij dat niet proberen. Na vorig jaar (dat is nu toch al een legendarisch stukje wielergeschiedenis) acht ik niets onmogelijk, maar dit jaar maakt MVDP meer dan ooit een onverstoorbare indruk...
29 januari 2018 15:27
Mathieu van der Poel zal het worst wezen, die trekt zijn eigen plan. Als hij goed is en van grote pech verschoond blijft dan wint hij normaliter, al zal het niet zo eenvoudig gaan als in de meeste koersen die hij won dit seizoen.
29 januari 2018 15:29
@platteprijs
Want? Die banden waren illegaal? Die banden mochten niet door andere renners gebruikt worden? Ik snap het niet helemaal vrees ik.
29 januari 2018 15:29
Alleen spijkers/vlijmscherpe stenen kunnen de boel dwarsbomen dus gewoon in Wout zijn spoor blijven en laatste halve ronde er overheen hetzelfde spoor volgen.
Blijft dramatisch dat er een plannetje moet worden verzonnen, een vos verliest wel zijn haren...
29 januari 2018 15:31
Als Albert echt nog een mooie tube heeft liggen, waarom zou hij dat vooraf roepen? Dat deed hij toch vorig jaar ook niet? Beetje mentale spelletjes, alleen jammer dat mentale-spelletjeskampioen Kevkev er niet bij is
29 januari 2018 15:33
edit wf: niet doen
29 januari 2018 15:36
Zijn die wilde zwijnen misschien een onderdeel van Alberts plan ?
Mag aannemen dat Mathieu nu ook wakker is en oog zal hebben voor het meest geschikte materiaal.
29 januari 2018 15:44
Mijn god wat een verzuurde mannetjes hier. Van Aert reed vorig jaar met banden die extreem zwaar reden, logisch dus dat hij minder snel uit de startblokken schoot. Het was echter een fantastische keuze, het afwegen van lekke banden tegen meer vermogen nodig... Bovendien had Van Aert de fastest lap, daar hoor ik ook nooit iemand over? Dus mét veel moeilijkere tubes toch de snelste zijn, en ook pech hebben, dan ben je gewoon verdiend wk geworden! Zowel tactisch de slimste als de sterkste. Bij VDP zag het in het begin flitsend uit, maar had toch niet de snelste ronde, en hij heeft heus niet iedere ronde plat gereden, dus dat zegt gewoon iets.

Iedereen had het mogen doen, enkel hij deed het. En bovendien moet je respect hebben voor het vermogen dat je nodig hebt om ermee te trappen...

Bovendien vergeet iedereen hier dat zelfs Van Aert lek reed, echter niet zoveel als VDP... Maar VDP had ook zijn banden, of zelfs rijstijl kunnen aanpassen. Had zijn pa, die toch altijd de indruk geeft alles te weten, hem niet kunnen waarschuwen? Die was toch parcoursbouwer?

Hoewel ik VDP best mag, en hij in principe enkel op papier een nederlander is, voor de rest zo vlaams als maar kan, was het ook best ironisch te zien hoe hij zijn #janker als een boemerang terugkreeg in real life...

Bovendien zegt Albert dit ook met een knipoog als je hem kent, maar ja dan moet je de goede wil hebben om humor te herkennen, en dat ontbreekt bij sommigen...
Kan me nooit van de indruk ontdoen dat als de situatie vorig jaar exact omgekeerd was, heel Nederland VDP had geloofd voor zijn geniale zet. Maar die indruk heb ik hier wel vaker.
29 januari 2018 15:52
Het was vorig jaar bizar met de hoeveelheid lekke banden. Kennelijk had niels Albert dat beter voorspeld dan het team van vdp. Van aert en vdp waren bovendien veel meer aan elkaar gewaagd dan dit seizoen.
Na vorig jaar heeft het weinig zin om een nieuwe aparte bandenkeuze geheim te houden. De tegenstanders zullen er toch wel over nadenken. Dan kan je het maar beter gebruiken om enige onrust te veroorzaken. Aan team vdp om rustig te blijven zelf een goed materialen plan te bedenken.
Valkenburg is een bekend parcours dus zoveel lek rijden is er vast niet bij. Vorig jaar was het eigenlijk gênant voor organisatie / uci.
29 januari 2018 15:55
Uiteraard is er maar één iemand die de wereldtitel verdient en dat is Mathieu. En toch heb ik een vervelend voorgevoel dat Wout er met de titel vandoor gaat...
29 januari 2018 15:59
Toch had Van Aert vorig jaar de snelste ronde tijd.
29 januari 2018 16:29
Als het hem lukt iets te verzinnen wat een eerste plaats oplevert is dat natuurlijk mooi, maar waarom zou hij dan niet elke week 'iets verzinnen'? Eerlijk gezegd geloof ik niet zo in tactiek in het veldrijden. Iedereen heeft het eigenlijk voor zo'n 90% van de tijd in een wedstrijd even zwaar. Dus 9 van de 10 keer wint de beste/sterkste.
29 januari 2018 16:34
Indien Mathieu na zo een seizoen ook nog het WK kan winnen,dan is dit wellicht de grootste prestatie die een veldrijder ooit liet op tekenen. Mathieu heeft met Wout een absolute topper als tegenstander, drie keer wereldkampioen en eenmaal tweede de jongste vier seizoenen en telkens met Mathieu als tegenstander. Het zou zo maar zondag een stuk spannender kunnen worden dan velen vermoeden. Wout is net als ene Erwin uit Lille een kampioenschap renner,een overwinning van Mathieu met zo een rivaal maakt het alleen maar mooier.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.