Niki Terpstra: “We zullen moeten bewijzen dat we de beste klassiekerploeg hebben”
Terpstra won in 2014 Parijs-Roubaix - foto: Sirotti
zondag 18 februari 2018 om 12:54

Niki Terpstra: “We zullen moeten bewijzen dat we de beste klassiekerploeg hebben”

Niki Terpstra heeft tijdens de Dubai Tour en de Tour of Oman zijn eerste wedstrijdkilometers gemaakt. Vanaf nu richt hij alle pijlen op de klassiekers. Hij verwacht dat zijn ploeg Quick-Step Floors daar vaak mee zal strijden om de overwinning, vertelt hij aan Velonews.

Quick-Step Floors heeft in theorie wederom een sterke selectie voor de klassiekers, met mannen als Philippe Gilbert, Zdenek Stybar en Fernando Gaviria. Een grote naam die dit seizoen voor het eerst in jaren ontbreekt is Tom Boonen. Voor Terpstra verandert dat echter weinig. “Voor mij is het op dit moment niet echt anders. We hebben nog steeds een heel sterk team met renners die met verschillende kwaliteiten kunnen scoren. Het is anders omdat hij er niet is maar de voorbereiding is hetzelfde”, legt hij uit.

Of de blauwe brigade van Patrick Lefevere dit jaar de sterkste klassiekerploeg heeft, wil de voormalig Nederlands kampioen niet zeggen. “Dat moeten we bewijzen. Andere teams zijn ook heel sterk. Aan de finish zullen we zien welke ploegen er een sterke selectie hebben.” Zelf verwacht Terpstra in de kasseiklassiekers vanaf het openingsweekend tot Parijs-Roubaix goed te zijn. “Ik heb in al deze klassiekers op het podium gestaan. Ze passen allemaal goed bij mij.”

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
18 februari 2018 13:20
Ze zullen nog wel de sterkste Klassiekerploeg hebben. Ben vooral benieuwd hoe ag2r het gaat doen.
18 februari 2018 13:39
En wat dacht je van trek met degenkolb stuyven felline en nizzolo! Verwacht dat terpstra dit jaar weer een overwinning meepakt
18 februari 2018 13:48
Ik denk dat het een lastig gaat worden. Gilbert voor MSR en PR lijkt me gedoemd te mislukken. Stybar en Terpstra zullen er wel staan, maar echte killers zijn ze toch ook niet.
Ze hebben met Gaviria en Alaphilippe wel genoeg opties om het voorjaar groter te maken dan alleen de Vlaamse klassiekers.
18 februari 2018 13:52
Terpstra zal er staan dit voorjaar.
18 februari 2018 14:02
Ik ben benieuwd naar Gaviria, dit lijkt me een potentiële voorjaarsklassieker topper.
18 februari 2018 14:08
Met Senechal en Morkov hebben ze toch geode versterking erbij gehaald, alleen is het de vraag of dit het verlies en Boonen en Trentin gaat opvangen. Ik denk dat Senechal over een jaarof twee sterk vooraan zal meedoen en nu een luxe knecht zal zijn. Morkov is een zeer goede knecht. Wellicht iets minder opties voor de overwinning in de klassiekers, maar wel goede versterkingen die ervoor zorgen dat ze nog steeds de sterkste ploeg zijn.
18 februari 2018 14:31
Terpstra de Ronde winnen, hoe mooi zou dat zijn!!!
18 februari 2018 14:32
Voor MSR hebben ze toch een luxeprobleem: Gilbert die roept dat hij wil winnen, Alaphilippe die in grote doen is, Viviani ook en uiteraard Gaviria. Die drie laatsten eindigden vorig jaar overigens in de top-10... Ze hebben wel het geluk dat er heel wat andere andere ploegen zijn die hun knechten zullen laten werken (Trek, Sunweb, Bora,...).
18 februari 2018 15:50
Devenyns niet te vergeten!
18 februari 2018 16:06
@snellerfietsen, ja nizzolo rijdt echt alles kapot op de kasseien
18 februari 2018 16:06
En we moeten Yves Lampaert zeker niet vergeten. Die maakt ook elk jaar weer stappen.
18 februari 2018 16:15
Misschien werkt de afwezigheid van Boonen wel bevrijdend en kan er wat meer druk bij andere ploegen worden gelegd waar Terstra cs van kunnen profiteren. Ben zelf benieuwd wat Van Poppel in MSR kan brengen. Zou hij moeten kunnen.
18 februari 2018 18:38
Waarschijnlijk rijden ze niet (alles) mee en hebben enkelen onder hen andere hoofddoelen, maar Sky heeft Rowe, Stannard, Thomas, Van Baarle, Moscon en Kwiatkowski. Gooi daar nog Knees en Puccio bij als helpers en je hebt een team dat minstens even sterk is, toch in kasseiklassiekers.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.