Niki Terpstra: “Wij moeten de koers niet dragen”
Foto: Marcel Koch
zaterdag 4 april 2015 om 13:16

Niki Terpstra: “Wij moeten de koers niet dragen”

Niki Terpstra is bij Etixx-Quick-Step één van de kopmannen voor de Ronde van Vlaanderen. Hij weet waar zijn kansen liggen. “Dat is bij mij duidelijk”, aldus Terpstra tegenover Sporza. “Met aanvallen natuurlijk. Wat het juiste moment daarvoor is, zullen we in de koers dan wel zien.”

Zijn ploeg komt met een sterk blok naar de start. Het is de vraag of zij de koers hard gaan maken. “We hebben veel mannen die in de voorfinale in de goede vlucht meekunnen. Maar als je de koers hard maakt, maak je het voor jezelf nog het hardst. Je moet dus een beetje de gulden middenweg vinden. Ik denk ook niet dat wij de koers moeten dragen. Ook andere teams hebben favorieten. Sky heeft hier al twee koersen gewonnen, we hebben Kristoff bezig gezien, Greg Van Avermaet is super en zo kan ik nog wel even doorgaan.”

Door de blessure van Tom Boonen lijkt Terpstra een belangrijkere positie in zijn ploeg te hebben. Al denkt hij daar zelf anders over. “Ik voel me niet een rijtje opgeschoven.” De Nederlander beweert dat hij al vooraan stond. “Dat dacht ik wel ja.”

RIDE Magazine
17 Reacties
Sorteer op:
4 april 2015 13:27
Etixx hoeft de koers ook niet te dragen, ze mogen hem wel maken in de finale. Met name Terpstra, die weg rijd met Boom en Langeveld tot de eindstreep.

Opmerkelijk dat hij Vanmarcke niet noemt!
4 april 2015 13:28
Woorden van gelijke strekking van andere favorieten, niemand hoeft dus deze koers te dragen.
4 april 2015 13:28
@Wulu valt mij sowieso op dat weinig coureurs Vanmarcke noemen. Iemand een idee waarom?
4 april 2015 13:33
@slice, omdat Vanmarcke de laatste weken niet eens op het podium is ge-eindigd, hij heeft ook nog geen enkele koers top 3 gereden of gewonnen dit jaar ;). Zijn vormpeil is niet zo duidelijk als bij de rest.
4 april 2015 13:33
Hij heeft gelijk. Laat Sky maar het voortouw nemen, die hebben een hele sterke Thomas in hun gelederen. De Belgische ex-winnaars van de RVV wijzen naar Sep Vanmarcke, als hun favoriet. Trouwens ik wijs ook naar Sep Vanmarcke.
4 april 2015 13:34
@Slice

Ik denk toch vanwege het gebrek aan koers intelligentie bij Vanmarcke.

Morgen en volgende week móet het gebeuren voor Sep. Als hij wint, is dat heel erg mooi.

Terpstra overigens toch wel mijn topfavoriet voor morgen, met vlak achter hem Thomas en Stybar. Ben erg benieuwd hoe hij het zal gaan doen. Sowieso zal de koers had gemaakt moeten worden, tenzij ze naar de streep willen rijden met Sagan, Kristoff of Degenkolb.
4 april 2015 13:36
Geen enkele renner heeft het ook over sep. Laat hem maar lekker de underdog zijn.
4 april 2015 13:51
Alsof ze Vanmarcke over het hoofd zien. Een reus van en renner met een gele trui en een lichtgroene fiets
4 april 2015 14:01
Klasbak die Terpstra. Wilde het weer even gezegd hebben.
4 april 2015 14:13
Het zou best wel eens kunnen dat de favorieten heel lang naar elkaar gaan kijken en dat de kopgroep heel lang voorop blijft.
4 april 2015 14:41
@Chasse Een scenario zoals het jaar dat Bortolami won lijkt me idd niet uitgesloten.
Als Tjallingii slim is zorgt-ie dat hij erbij zit.
4 april 2015 14:54
Uiteraard moeten ze de koers dragen. Het is niet omdat ze zeer incompetent blijken in de afwerking dat ze plots minder dominant aanwezig waren.
4 april 2015 18:03
Quote:

"Hij weet waar zijn kansen liggen. “Dat is bij mij duidelijk”, aldus Terpstra tegenover Sporza. “Met aanvallen natuurlijk."

Renner naar mijn hart. Succes man, we kijken naar je uit!
4 april 2015 18:59
Vandenbergh en Trentin mee vooropsturen in een groep van een man of tien (Grivko, Tjallingii, Langeveld, Theuns, Benoot, Offredo, Pozzato, ...), DAN moeten ze de koers niet dragen. Laat Terpstra en Stybar in het peleton springen op alles wat beweegt. Zonder Cancellara en Boonen geloof ik in de kansen van een (sterke) kopgroep. Als ze het weer laten uitlopen op een titanenslag, vrees ik dat Stybar en Terpstra net tekort komen om de Thomas'en van deze wereld bij te houden. Als ze weer tweede en derde worden, denk ik dat Lefevere een instant hartaanval krijgt!
4 april 2015 19:58
Ik ben er zeker van dat we een sterke Terpstra gaan zien morgen. RvV winnen vereist ook wat mazzel, en een gunstig koersverloop. Maar hij kan winnen!!
4 april 2015 20:37
Heel veel zin in. Dit zijn toch echt de wedstrijden waar het om gaat. Een uitputtingsslag met al die prachtige, explosieve klimmetjes.
4 april 2015 23:45
@Robert

Het is 260 km, ben er bang voor dat ze wachten tot de laatste keer Kwaremont :(

Hopelijk een koers à la Gent Wevelgem, maar denk toch dat er ploegen zijn die gaan controleren: BMC, OPQS, LTJ.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.