Nils Eekhoff en Bram Welten stappen ziek uit AlUla Tour, ook gehavende Molano uit koers
foto: Cor Vos
zaterdag 3 februari 2024 om 10:52

Nils Eekhoff en Bram Welten stappen ziek uit AlUla Tour, ook gehavende Molano uit koers

Nils Eekhoff en Bram Welten gaan de AlUla Tour niet uitrijden. De Nederlanders van dsm-firmenich PostNL zijn ziek geworden, waardoor ze niet meer van start konden gaan in de slotetappe. Ook Juan Sebastián Molano is er niet meer bij.

De 26-jarige Eekhoff reed een sterke AlUla Tour. Hij loodste, samen met Welten, sprinter Casper van Uden naar een ritzege en enkele ereplaatsen, terwijl hij zelf ook een derde plaats behaalde in de lastige aankomst op de tweede koersdag in Saoedi-Arabië.

Juan Sebastián Molano was vrijdag betrokken bij een valpartij in de finale van de vierde etappe. “Een scan in het ziekenhuis heeft gelukkig geen breuken laten zien”, laat UAE Emirates weten. “Maar hij zal een paar dagen rust nemen om zo te herstellen voor de aankomende wedstrijden.”

De AlUla Tour eindigt zaterdag met een lastige etappe. In de laatste 15 kilometer staat er namelijk een zeer lastige beklimming van 2,8 kilometer aan maar liefst 12,5% gemiddeld op het menu. Hier zal het klassement in een beslissende plooi gelegd worden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.