Jonas Vingegaard nog steeds in Spaans ziekenhuis, plan voor medische transfer
Foto: Cor Vos
zaterdag 13 april 2024 om 12:11

Jonas Vingegaard nog steeds in Spaans ziekenhuis, plan voor medische transfer

Jonas Vingegaard moet voorlopig nog altijd in het Txagorritxu ziekenhuis van Vitoria Gasteiz in Spanje blijven. De Deense tweevoudige Tourwinnaar mag nog niet vliegen, vanwege de klaplong die hij opliep bij zijn val in de Ronde van het Baskenland.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Vngegaard was een van de voornaamste slachtoffers van de massale valpartij in de vierde rit van de Ronde van het Baskenland, op 4 april. Hij werd na de crash afgevoerd naar het ziekenhuis. Bij onderzoek aldaar bleek dat de tweevoudig Tourwinnaar zijn sleutelbeen en meerdere ribben gebroken heeft.

Later stelde men ook nog een longkneuzing en een klaplong vast bij de tweevoudig Tourwinnaar. Die laatste blessure had prioriteit en dus werd hij daar als eerste aan geopereerd. Op 9 april werd de kopman van Visma | Lease a Bike ook succesvol geopereerd aan zijn sleutelbeen.

Zo’n tien dagen na zijn valpartij ligt Vingegaard volgens de Spaanse krant AS nog steeds in het ziekenhuis. Vingegaard ligt op de afdeling intensieve zorgen en mag vanwege zijn klaplong niet vliegen. Volgens AS ligt er inmiddels wel een aanbod klaar om hem en zijn vrouw per medische transfer terug naar Denemarken te vliegen, al is daar nog geen duidelijkheid over.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.