Nog meer kopzorgen voor Ronde van Wallonië: Tubeke weigert start tweede etappe

woensdag 15 juli 2020 om 19:08
Nog meer kopzorgen voor Ronde van Wallonië: Tubeke weigert start tweede etappe

foto: Cor Vos (archief)

De organisatie van de Ronde van Wallonië zit met de handen in het haar. Gisteren trok de Waalse stad Aat zich al terug als aankomstplaats van de openingsetappe, nu weigert Tubeke de start van de tweede rit te organiseren.

“Voor het begin van de gezondheidscrisis aanvaardde het gemeentecollege de organisatie van de start van deze etappe. Het was volgens ons een gelegenheid om een mooi volksfeest te organiseren ter ere van het wielrennen”, meldt de stad Tubeke. “Het had ook heel wat symbolische waarde aangezien de Belgische Wielerbond (KBWB) zich nog niet zolang geleden heeft gevestigd in onze stad.”

De coronacrisis gooit echter ook hier roet in het eten. “Het laat ons niet toe om een dergelijk evenement te organiseren, in overeenstemming met het ministerieel besluit van 30 juni en de genomen maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. In deze periode zijn heel wat maatregelen versoepeld, maar we moeten op onze hoede blijven.”

“Onze taak om te waken over de veiligheid van onze bevolking”
In België lijkt het coronavirus weer op te flakkeren. “Het is onze taak te waken over de veiligheid van onze bevolking. Daarom hebben we ervoor gekozen de start van de tweede etappe in Tubeke te annuleren.” Dinsdag liet de burgemeester van Aat weten dat hij zijn burgers wil beschermen tegen het virus en het epidemiologische risico niet wil nemen.

De Ronde van Wallonië vindt plaats van 16 tot en met 19 augustus en kan over een maand rekenen op de aanwezigheid van renners als Philippe Gilbert, Caleb Ewan, John Degenkolb en Greg Van Avermaet.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.