Nokereberg of Alpencol? Dit is de opvallende ‘Après-ski’-affiche van Danilith Nokere Koerse
foto: Danilith Nokere Koerse
dinsdag 23 januari 2024 om 08:56

Nokereberg of Alpencol? Dit is de opvallende ‘Après-ski’-affiche van Danilith Nokere Koerse

De organisatoren van Danilith Nokere Koerse hebben een nieuw affiche gepresenteerd. Geen juichende renners of een sprintende meute, maar vier mannen die blazen op een Alpenhoorn sieren het beeld. Het thema van de komende editie van de eendagskoers (13 maart) is namelijk ‘Après-ski’.

“Op de nieuwe, opvallende affiche prijken vier alpenhoornblazers, terwijl de majestueuze Nokereberg schittert als een ware Alpencol op de achtergrond”, schrijft de organisatie in een persbericht.

Robrecht Bothuyne, de voorzitter van de organisatie, vertelt in dat persbericht nog wat meer over de affiche: “De slogan is duidelijk: ‘De berg roept’. Op 13 maart zal Nokereberg opnieuw het middelpunt zijn voor alle wielerliefhebbers in Vlaanderen. Deze affiche dient als een gepast eerbetoon aan onze geliefde berg, die inmiddels is uitgegroeid tot een mythische helling in de wielerwereld.”

Danilith Nokere Koerse is in 2024 toe aan de 78ste editie bij de mannen. Vorig jaar ging de overwinning naar Tim Merlier, die de snelste was op Nokereberg. Bij de vrouwen boekte Lotte Kopecky een emotionele solozege.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.