NOS en Sporza verliezen Giro d’Italia aan Eurosport
foto: ANSA/CLAUDIO PERi
vrijdag 27 januari 2017 om 16:19

NOS en Sporza verliezen Giro d’Italia aan Eurosport

Eurosport heeft een grote slag geslagen op de markt van uitzendrechten. De sportzender heeft onder meer de exclusieve rechten van de Giro d’Italia verworven, waardoor de drieweekse door Italië niet meer te zien is bij de NOS en Sporza.

In een persbericht maakt de sportzender bekend de uitzendrechten te hebben aangekocht van in totaal negentien wedstrijden. Een deel daarvan (o.a. de Italiaans wedstrijden) is vanaf dit jaar in Nederland en België alleen nog exclusief op de Europese sportzender te zien.

De uitzendrechten van de Giro d’Italia zijn zelfs tot 2020 exclusief in handen van Eurosport. De zender kondigt aan minstens vier uur live-uitzending te maken op iedere koersdag van de Giro.

Nieuw in het aanbod van wielerwedstrijden op Eurosport zijn de wedstrijden van Flanders Classics (was alleen Ronde van Vlaanderen). In totaal zendt Eurosport komend jaar op meer dan tweehonderd dagen wielrennen uit. Ook de Tour de France en Vuelta a España zijn komend jaar rechtstreeks op Eurosport te zien, zij het niet exclusief.

[poll id=”421″]

Eurosport heeft de uitzendrechten van de volgende wedstrijden verkregen:
Italiaanse wedstrijden
Strade Bianche
Tirreno-Adriatico
Milaan-San Remo
Giro d’Italia
Milaan-Turijn
Ronde van Lombardije
Gran Piemonte

Wedstrijden Flanders Classics
Gent-Wevelgem *
Brabantse Pijl *
Omloop Het Nieuwsblad *
Dwars door Vlaanderen *
Brussels Cycling Classic *
Scheldeprijs *

Overige wedstrijden
Ronde van Romandië *
Ronde van Groot-Brittannië
Tour of Utah *
Tour of Alberta
Abu Dhabi Tour
Tour of Dubai

* = nieuw op Eurosport

RIDE Magazine
156 Reacties
Sorteer op:
27 januari 2017 21:57
Ik weet het, er gebeuren ergere dingen op de wereld maar dit is echt verschrikkelijk nieuws.
27 januari 2017 22:02
"Welkom Giri en Girini"

"Ultimo Chilometro"

De uitspraken van Renaat die bij de giro horen. We gaan ze missen. En nu wordt het drie weken ergeren aan de reclameblokken, been en Traksel.

Ik vind het onderhandelen van Eurosport haast op een dictatuur lijken. Met de Olympische Spelen hebben ze hetzelfde gedaan. Andere omroepen kunnen daar wel rechten van Eurosport kopen, maar ik verwacht dat ze dit met de Giro ook doen. Dit is gewoon ordinair kijkcijfers kopen.
27 januari 2017 22:07
ontzettend balen.. kon er echt naar uitkijken lekker giro op sporza kijken. Even wegdromen van het prachtige land met deskundig commentaar. Straks elke 10min reclame... Om te janken dit.
27 januari 2017 22:17
Bah, reclames tijdens cruciale momenten en slaapverwekkend tenen krommend commentaar. Ik ga Sporza zeker missen. Heb helemaal niets met dat commerciele eurosport.
27 januari 2017 22:22
Ben wel benieuwd wat een Been nu vindt van deze overwegend negatieve reacties, kans dat ze hier meeleest lijkt me redelijk groot.
27 januari 2017 22:36
Te triest voor woorden dit. Enige wat we als kijker kunnen doen is Eurosport boycotten en via livestreams kijken naar andere zender. En boze mail sturen om signaal te zenden. Echt balen dit... Stuk minder zin om te kijken nu.
27 januari 2017 22:51
Dramatisch, wielrennen kijk je op Sporza....
27 januari 2017 22:59
Ai, ai, ai, slecht nieuws! Ik heb die de weerzin tegen Jose Been overigens nooit begrepen. Wat mij betreft geeft ze prima commentaar, in ieder geval niet zo vol cliches als Ducrot. Maar liever Sporza, of zappen tussen zenders. Zonde dat dat niet meer gaat kunnen.
27 januari 2017 23:16
De exclusiviteit van de Giro vind ik bagger, pluspunt vind ik dat er nu een zender is die 200+ dagen wielrennen uitzendt.
27 januari 2017 23:28
Om te weten wat de vrouwelijke helft van het duo Hobby & Bobby er zelf van vindt, kun je natuurlijk maar op één plaats terecht...

heel kut, heel goed, heel prima
.
wij zijn boze mensen
27 januari 2017 23:28
Pfffff.in Gouda geen Eurosport in het pakket!
27 januari 2017 23:33
Oh jasses, wat een naar nieuws!!!!! Ik verheugde me op een Giro ( mijn favoriete koers) bij Sporza. Vanwege het kundige commentaar. Bovendien zijn Renaat en Jose de Cauwer ter plaatse. Eurosport vind ik heel vervelend vanwege de reclameblokken en het naar mijn idee slechte commentaar vanuit een studio. Dat zal inderdaad volgen via een streamingdienst worden. Jammer, jammer, jammer!
27 januari 2017 23:38
Kan wel janken.... Eurosport is absoluut geen optie, commentaar is niet om aan te horen, en van die reclames word je helemaal gek....
Wordt dus livestream oid....
27 januari 2017 23:38
neeeeeeeeeee!
27 januari 2017 23:45
Het commentaar en de reclames op Eurosport zijn vreselijk (op die Belg na die het altijd wel goed doet). Maar de comments die ik hier lees zijn echt lachwekkend.

Dit is hoe het werkt. Wil je veel wielrennen zien dan er is een zender als Eurosport die je dit gratis laat zien. De NOS en Sporza gaan niet van zo'n zender winnen. Het is wel je eigen belastinggeld dat ze uitgeven om een paar wielrenkoersen uit te zenden he. Daarbij was het bij Sporza altijd nog erger dan bij de NOS. Die zitten bijna altijd ter plekke. Kost handen vol geld. Misschien zijn er in ook in Belgie belangrijkere zaken om het geld aan uit te geven.

Maar nee helaas weer standaard kort door de bocht reacties hier zoals gewoonlijk.
27 januari 2017 23:49
Voor de niet liefhebbers / haters van Eurosport en José Been is dit alweer weer een geschikt nieuwsitem om je afkeur en frustratie neer te pennen. Zal dit ontaarden in een tweede keer José Been af te willen breken na het eerdere geruchtmakende WF interview.
Heb wat meer respect voor de medewerkers van Eurosport en ook voor deze commerciële zender.
We waren het er hier toch al lang over eens dat wielrennen en commercie al decennia lang nauw met elkaar verbonden zijn en nog sterker zal worden en blijven.
Hou je als kenner van deze sport, dan is koers ook wel goed te volgen zonder het commentaar. Bovendien zien wij wielerflitsers toch eerder en beter wie er voorop rijden dan de commentatoren? Tenminste dat lees ik zo vaak.
Willen we iets minder commercie? Wellicht valt het allemaal mee en kunnen we van de koers blijven genieten.
Tip. Bezoek ook eens een koers in de regio zonder storend commentaar of storende commerciële break. Enig nadeel daarvan is dan wel dat er geen nieuwstopic van op Wielerflits komt en je hier je frustraties ook niet kwijt kunt.
27 januari 2017 23:53
Weet je wat nog het rare is aan die reclames bij Eurosport? Negen van de 10 keer zijn het reclames voor hun eigen programma's.
28 januari 2017 00:11
Zes pagina's over Jozeetje die gewoon als elke bakkersvrouw zo goed mogelijk haar best doet. Ze maakt zoveel meer los dan een overwinning van onze Marianne. Als alternatief is er nog altijd Rai uno o due, na drie weken heb je basis italiaans.
28 januari 2017 00:37
Eurosport is absoluut GEEN optie met wauwel Been en goh goh Traksel...

Gewoon via de italiaan kijken dus, naar Kroeiswiek, Doemoelien, Mollemhaa en consorten.
28 januari 2017 00:40
Je kan makkelijk het commentaar van Eurosport manueel veranderen. Als je Been en consoorten niet wil, moet je maar op het Engels zetten.
28 januari 2017 01:27
Wie of wat er commentaar geeft zal me worst wezen. Op Jose de Cauwer na is het toch allemaal bagger. En zo slecht als de Nos is zelfs Eurosport niet. Maar die reclameblokken zijn natuurlijk mokers irritant... Vind de voor en na beschouwingen met Flecha altijd wel een meerwaarde....
28 januari 2017 03:02
@sauerpraum
Ik boycot alvast niet mee. Ik wil het gewoon zien!
28 januari 2017 03:14
eens met iedereen. maar engels commentaar bij eurosport is toch wel genieten van de koers, dus prima. ik heb toch geen tv, alles via de stream :)
28 januari 2017 09:10
Massaal ronde van België kijken dus.
28 januari 2017 10:05
Goed nieuws!!! Belastingcenten blijven gewoon in de knip. Commercieel genoeg om geen staatssteun te hoeven ontvangen. Trots op het wielrennen. Nu tour ook weg bij nos.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.